Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Φωτογραφική Ομάδα της "ΣΦΗΝΑΣ": Πρώτη συνάντηση ,δηλώσεις συμμετοχής

H Ομάδα Φωτογραφίας του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου η "ΣΦΗΝΑ" σας προσκαλεί σε έναν κύκλο συζητήσεων και δράσεων πάνω στην τέχνη της φωτογραφίας .
Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, η ομάδα φιλοδοξεί στην συνάντηση και γνωριμία καλλιτεχνών και των έργων τους με το κοινό,με καλλιτεχνικές ομάδες δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης δημιουργίας στην πόλη μας,την παρουσίαση θεματικών εκθέσεων και την μελέτη πάνω σε φωτογραφικά ιστορικά έργα (ντοκουμέντα), με επίκεντρο την αναζήτηση 
του εικαστικού ενδιαφέροντος αλλά και την εν γένει συμβολική και κοινωνικοπολιτική διάσταση της φωτογραφικής τέχνης κάνοντας τον χώρο της Σφήνας,πόλο συνάντησης και πολιτισμού, υπερασπίζοντας φυσικά τις θέσεις του χώρου,για αυτοοργράνωση στην τέχνη,μακριά από την λογική της εκμετάλλευσης και του κέρδους.
Επίσης η ομάδα αναλαμβάνει την μελέτη και αξιοποίηση του έργου των φωτογράφων της πειραματικής
φωτογραφικής απεικόνισης -δημιουργίας μαζί με την αξιοποίηση των δικών της φωτογραφικών αρχείων
Θεωρούμε σαν απόλυτο εργαλείο τα σεμινάρια μέσω των οποίων η τεχνική γίνεται κτήμα και η κριτική γίνεται γνώση και αυτομόρφωση . Ο κύκλος των δράσεων της ομάδας εκτός από την θεωρητική και πρακτική εισαγωγή στην τέχνη της φωτογραφίας περιλαμβάνει την επιμέρους εισαγωγή στις τεχνικές του σκοτεινού θαλάμου ,με την εμφάνιση μ/α φιλμ και εκτύπωση φωτογραφιών .
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1ο "Η τέχνη της Φωτογραφίας, για αρχάριους και προχωρημένους."
Το σεμινάριο έχει δύο σκέλη: Την φωτογράφιση και την κριτική όλων ανεξαιρέτως των λήψεων. Η συνεχής εξάσκηση, έξω από περισπασμούς, καθώς και η καθημερινή κριτική τόσων πολλών φωτογραφιών πετυχαίνουν τον συνδυασμό τής πράξης με τη θεωρία, δίνοντας ταυτόχρονα μια γεύση τής συνεχούς ροής τής καλλιτεχνικής πρακτικής. Η αναζήτηση και προσέγγιση διαφορετικών θεμάτων, οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει ο κάθε φωτογράφος τόσο στον εαυτό του όσο και στους υπολοίπους, η δυνατότητα να παρατηρεί και να σχολιάζει όχι μόνον δικές του αλλά και φωτογραφίες τρίτων των οποίων παρακολουθεί τις προσπάθειες, οξύνουν το κριτικό μάτι και οδηγούν σε βαθύτερες αναλύσεις και συζητήσεις. Το ζητούμενο όμως δεν είναι η πλασματική ευτυχία μιας τυπικής επιδοκιμασίας, αλλά η πίεση προς την κατεύθυνση καλύτερης φωτογραφίας και σωστότερης μεθόδου δουλειάς. Ο ρυθμός προβολής των φωτογραφιών(άλλοτε γρήγορος και άλλοτε αργός) συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Στοιχείο τού περιεχομένου τού σεμιναρίου είναι να μάθει ο φωτογράφος να αποδέχεται την απόρριψη σαν εργαλείο σκέψης και μελέτης και να απολαμβάνει τον έπαινο σαν τυχαίο περιστατικό και όχι σαν στόχο.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2ο "Εισαγωγή στην εμφάνιση και εκτύπωση Ασπρόμαυρου film σε Σκοτεινό Θάλαμο."
Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις τεχνικές του σκοτεινού θαλάμου, με εμφάνιση μ/α φιλμ και εκτύπωση φωτογραφιών στον χώρο της συλλογικότητας "ΣΦΗΝΑ" που η ομάδα φωτογραφίας θα διαμορφώσει ειδικά για αυτόν τον λόγο.
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Την εισήγηση τους σε διάρκεια και τις ημερομηνίες που θα γίνουν, θα καθορίσει η ανοικτή συνέλευση της ομάδας φωτογραφίας την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ. στην ΣΦΗΝΑ ΚΑΔΜΟΥ 48 ΘΗΒΑ . 
Σ' αυτήν την πρώτη συνάντηση στον χώρο θα γίνει μια πρώτη γνωριμία και κουβέντα για την ομάδα φωτογραφίας και την φιλοσοφία της ,θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια και την ομάδα και το πρόγραμμα μαθημάτων .
Γνωρίστε την τέχνη της Φωτογραφίας από κοντά ή αναζητήστε την Εικαστική προσέγγισή της συμμετέχοντας στην νεοσύστατη ομάδα.
Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος και συμμετοχής μπορούν να γίνονται και στο μέιλ sfina.thivas@gmail.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο