Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Σεμινάριο «Λογοτεχνία και εκπαίδευση: προτάσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Βοιωτίας διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Λογοτεχνία και εκπαίδευση: προτάσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης”, που απευθύνεται σε φιλολόγους εκπαιδευτικούς.

Διαβάζουν λογοτεχνία τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου σήμερα; Ποια είναι η σχέση τους με την ποίηση; Θα έπαιρναν μέρος σε μια φιλοσοφική συζήτηση; Υπάρχουν σημεία επαφής των κόμικς με τη λογοτεχνία έτσι όπως διδάσκεται στο σχολείο;
Προτάσεις ανάγνωσης που προσδοκούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στα διαβάσματα των μαθητών και στα λογοτεχνικά μαθήματα του σχολείου.
Το σεμινάριο, που οργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στη Β/θμια Εκπ/ση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/4/2016, και ώρα 11:30-14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Κάδμου 7 & Δαιδάλου), με κεντρική εισηγήτρια την ειδική σε θέματα προώθησης της φιλαναγνωσίας κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου.
Μετά την κεντρική εισήγηση θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.
Λίγα λόγια για την Ειρήνη Βοκοτοπούλου

H Ειρήνη Βοκοτοπούλου είναι κοινωνιολόγος και εργάζεται από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες. Έχει συνεργαστεί για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων με το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου καθώς και με δημόσιες ή δημοτικές βιβλιοθήκες και σχολεία. Από το 1995 συνεργάζεται με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οργανώνοντας τις αναγνωστικές της καμπάνιας και το 2009 συμμετέχοντας στην ομάδα σχεδιασμού του καινούριου της παιδικού τμήματος. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει σε σχολικές βιβλιοθήκες, συμμετέχει στην ομάδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων ανάγνωσης και διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνεργάζεται με τη «Future Library» για την ανάπτυξη των βιβλιοθηκών. Αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως στη δουλειά της με τα παιδιά είναι μέσα στο δάσος των βιβλίων να μαζεύει μαζί τους τα βιβλία-χαλικάκια για να φτιάχνουν κάθε φορά ένα καινούργιο αναγνωστικό μονοπάτι.
Είναι υπεύθυνη της ιστοσελίδας Bookbook.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο