Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Στην Δανία καταρρέουν οι τράπεζες!


Λογαριασμό ύψους 2,8 δισ. δολ. καλείται να επωμιστεί η Δανία, μετά την κατάρρευση της τράπεζας Amagerbanken, του δέκατου κατά σειρά πιστωτικού ιδρύματος που πέφτει θύμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, στη χώρα αυτή.


Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Amagerbanken, το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού που κατέχει θα μεταφερθούν στην Finansiel Stabilitet A/S, ήτοι την κρατική εταιρία η οποία διαχειρίζεται τράπεζες που έχουν καταρρεύσει και εν συνεχεία θα τερματίσει τη λειτουργία της.

Η Amagerbanken, που ήταν η όγδοη από πλευράς μεγέθους χορηγήσεων τράπεζα της Δανίας, ανακοίνωσε ότι η διαγραφή επισφαλειών κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010 εξάλειψαν το μετοχικό της κεφάλαιο, εξέλιξη που απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στην πορεία της κτηματικής αγοράς.





Η οικονομική επίπτωση για την κυβέρνηση της χώρας θα είναι της τάξης των 15,2 δισ. Κορωνών Δανίας (2,8 δισ. δολ), όσο το κόστος δηλαδή της απόκτησης των στοιχείων ενερ4γητικού της τράπεζας από την Finansiel Stabilitet.

Εκ του κόστους αυτού, η τραπεζική βιομηχανία της Δανίας θα καλύψει ποσό 2,2 δισ. Κορωνών, μέσω του αποθεματικού της Ταμείου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Amagerbanken Νίλς Χέρινγκ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 
Ελευθερη σκεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο