Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Aυτοψία με το Υγειονομικό στο Συνοικισμό


Αυτοψία έκανε σήμερα το πρωί της Δευτέρας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό, συνοδεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας και αστυνομικών, κλιμάκιο του Δήμου Θηβαίων με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Α.Χατζησταμάτη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας Κ.Χαρέμη, τους δημοτικούς συμβούλους Γ.Σδόνα και Ν.Στρατέλο, τον Προιστάμενο της Τεχνικής υπηρεσίας Λάμπρο Σερβετά, υπηρεσιακούς παράγοντες, τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Μικρασιατών και κατοίκους της περιοχής.



Πρόκειται για την πρώτη επί τόπου ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής της νέας δημοτικής αρχής και αυτό μπορεί κανείς κατ αρχήν να το επικροτήσει. Επειδή όμως ανάλογες ενημερώσεις και τέτοιου είδους «βόλτες» έχουν γίνει και στο παρελθόν από όλες τις δημοτικές αρχές και το θέμα είναι καθαρά πολιτικό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Κατ΄αρχήν πρέπει να συμφωνήσουν όλοι ότι το πρόβλημα του Συνοικισμού δεν είναι μόνο της γειτονιάς αλλά ολόκληρης της πόλης. Το θέμα το έχουμε αναλύσει στο παρελθόν διεξοδικά.

Το Υγειονομικό το μόνο που κάνει είναι εκθέσεις αυτοψίας, που αποστέλονται στον ιδιοκτήτη και στον εισαγγελέα. Ο χαμένος κρίκος της αλυσίδας είναι το όνομα του ιδιοκτήτη και εδώ θα πρέπει να ξεκινήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια συνεργασία του Δήμου Θηβαίων με την Υγειονομική Υπηρεσία, που από ότι φαίνεται δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Ανοχή τέλος, το Υγειονομικό δεν είναι πρώτη φορά που έχει στείλει εκθέσεις αυτοψίας στο Δήμο αλλά λείπει πάντα το όνομα του ιδιοκτήτη, άρα η όποια παρέμβαση της υπηρεσίας αυτής, όλα αυτά τα χρόνια πέφτει στο κενό.

Καλείται λοιπόν ο Δήμος σε πρώτη φάση να κάνει μηνύσεις μαζί με το υγειονομικό κατά συγκεκριμένων ιδιοκτητών που νοικιάζουν τα παραπήγματα σε αλλοδαπούς με το κεφάλι. Αμέσως μετά να ακολουθήσει φορολογική παράβαση για όσους εισπράτουν ενοίκια χωρίς να τα δηλώνουν.

Σε επόμενη φάση να εξεταστούν από την επιτροπή διερεύνησης ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτισμάτων, όσα πρέπει να κατεδαφιστούν και αυτό να γίνει, όχι μόνο στα λόγια και στα σημάδια…

Να δεσμευθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις για δημιουργία ενός σχεδίου, εξαγοράς ενός αριθμού κατοικιών κάθε χρόνο και αμέσως μόλις τα σπίτια αυτά περνάνε στα χέρια του δήμου να γκρεμίζονται.

Παράλληλα να εξεταστεί σχέδιο μερικής ανάπλασης της περιοχής μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία υπάρχουν για υποβαθμισμένες περιοχές και άλλες πόλεις της Ελλάδας με αντίστοιχα προβλήματα έχουν από χρόνια εκμεταλευτεί και έχουν επιλύσει.

Αν δεν γίνουν όλα αυτά από τη σημερινή Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη, η σημερινή αυτοψία θα παραμείνει άλλη μια «βόλτα»…

exeisminima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο