Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Έχουμε σκοπό να σηκωθούμε από τον καναπέ ; Ιδού μια ευκαιρία.


Η ιστορία των σκανδάλων φαίνεται να γίνεται Λερναία Ύδρα .Τούτο διότι στην προσπάθεια πρόσδωσης διαφάνειας στο ένα σκάνδαλο, προκύπτει αδιαφανής διαδικασία στο κλείσιμο του ίδιου του σκανδάλου . Με άλλα λόγια ,όταν πήγαν να κλείσουν το ένα, διέπραξαν έτερο ατόπημα για να αποφύγουν το πρώτο.




Με αλλά λόγια (δις) φαύλος κύκλος .



Ο κόσμος όμως δεν ζει σε τέτοιο φαύλο κύκλο. Ζει εν μέσω ζοφερής πραγματικότητας όπου η ζωή φαίνεται να είναι αδύνατη, η ευδαιμονία όνειρο και η αυριανή ημέρα μαρτύριο .



Αυτά πρέπει να καταλάβει ο κύριος Πρωθυπουργός της χώρας ότι δεν λησμονούνται, δεν θεραπεύονται με νόμο ,είτε διαφάνειας είτε αδιαφάνειας .



Άλλωστε τι είδους διαφάνεια θα φέρει ένας νόμος όταν το παρελθόν, όσο αμαρτωλό και αν είναι είναι ξεχασμένο από κρατική δίωξη .



Το παρόν, για το παρόν νομοθετεί ο πρωθυπουργός μας. Όμως πώς να πάει κάτι στραβά σήμερα όταν ανα τρίμηνο καταδεχόμαστε έλεγχο στα κρατικά μυστικά, στα ταμεία και εν τέλει αποδεχτήκαμε να μας χαράξουν πολιτική οι άλλοι, οι δανειστές μας.



Άρα τι διαφάνεια, τι να την κάνουμε την διαφάνεια .



Κύριοι εγερθείτε εκ του καναπέ διότι ουδείς θα ανοίξει την πόρτα της ελπίδας που επίμονα κρούει τον κώδωνα. Κρούει με την έννοια ότι μας ήρθε η προοπτική να βγούμε έξω από το ζοφερό αυτό περιβάλλον μας .



Πώς ;



Μα ένας τρόπος υπήρχε και υπάρχει για την έξοδο από την κρίση. Ένας και μοναδικός .



Η εργασία. Η δουλειά. Η ορθή πρακτική της δουλειάς.



Αυτή είναι η ελπίδα μας όχι οι διαφανείς διαδικασίες του κυρίου Πρωθυπουργού μας ή οι κεραυνοί του αντιπροέδρου .



Έλληνες , εργασία και προκοπή Αυτή είναι η ελπίδα. Για τους δε άνεργους υπάρχει η προοπτική αν εργαστούν αυτοί που πρέπει ,τότε σίγουρα θα βρεθεί εργασία και για αυτούς .



Αν λείψουν δηλαδή οι απεργίες. Διότι αν οι άνεργοι δεν αφήσουν τους εργαζόμενους να εργαστούν και παράγουν, τότε η ελπίδα θα φύγει και τότε ας παραμείνουμε καθισμένοι επί του καναπέ .



Μας αξίζει η διαφάνεια που μας προτείνουν .


eglimatikotita.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο