Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ




Αγαπητοί φίλοι- Μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας


Συμπολίτες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία, και ευτυχία .

Να ευχαριστήσουμε τα μέλη και τους φίλους μας για την συμμετοχή τους στον ετήσιο χορό της Ένωσης που ξεπερνώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κατέκλισαν για άλλη μια φορά το χώρο της εκδήλωσης. Μας δίνεται την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών αγωνιζόμενοι παράλληλα στο βαθμό των δυνατοτήτων μας για να αλλάξει η συνολική εικόνα του Συνοικισμού, γνωστοποιώντας το πρόβλημα παντού και πιέζοντας τους φορείς να βρουν λύση.

Οφείλουμε όμως να επικοινωνήσουμε με τα μέλη και τους φίλους μας αλλά και όλους τους συμπολίτες μας στον Καλικράτειο Δήμο Θηβαίων για την χρονιά που έφυγε αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων το 2011.

Οι εθελοντές, η θεατρική ομάδα (θεατρικό εργαστήρι ) που ανεβάζει σύντομα παράσταση, τα τμήματα χορού νηπίων , μαθητών Δημοτικού-Γυμνασίου και ενηλίκων, η μεικτή χορωδία με χοράρχη τον Δημ.Αναδιώτη (ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2010),το δραστήριο τμήμα γυναικών (μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα με τις μοναδικές τους συνταγές), και οι δρομείς Μαραθωνίου που θα μεταφέρουν το έμβλημα και τα χρώματα της Ένωσης μετά το Παρίσι, στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο του 2011, αποδεικνύουν και στους πιο δύσπιστους ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια πατάει γερά και έχει δυναμική να περπατήσει ανοίγοντας νέους δρόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό διαφημίζοντας την Θήβα και την περιοχή που ζούμε, αγαπάμε και οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε σε όλο τον κόσμο.

Θέλουμε καταρχήν να καλωσορίσουμε τους Μικρασιάτες που ήρθαν κοντά μας από την συνένωση της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη στο νέο Δήμο Θηβαίων και μας δίνουν μια ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και τους υποσχόμαστε ότι θα αισθανθούν την παρουσία και την δραστηριότητα μας και στις δικές τους περιοχές.

Θέλουμε επίσης να καλωσορίσουμε ως νέα μέλη (όλους όσοι έχουν συγγένεια Α΄ βαθμού με Μικρασιάτη-άτισα) μιας και μετά από πρόταση του Δ.Σ. και αποδοχή της Γ.Σ. από 1/1/2011 αποτελούν μέλη της Ένωσης δίνοντας τη δυνατότητα τα 714 μέλη μας να ξεπεράσουν τα 1000.

Το 2010 έκλεισε πέραν των άλλων δραστηριοτήτων με δύο σημαντικά γεγονότα.

Την 1η έκδοση της Ένωσης που είναι το ληξιαρχικό βιβλίο και αποτελεί την ζωντανή ιστορία των Μικρασιατών της Θήβας μιας και καταγράφονται οι 1400 οικογένειες που ήρθαν στην Θήβα από το 1922 έως το 1929 και που οφείλουμε να έχουμε στο σπίτι μας. Αξίζει τον κόπο γιατί ξεφυλλίζοντας το και βλέποντας ονόματα και οικογένειες, οι μνήμες ζωντανεύουν σε ένα παρελθόν όχι και πολύ μακρινό για όλους μας. Πιστεύουμε ότι όσοι δεν το έχουν πρέπει να το προμηθευτούν αλλά και να το δωρίσουν σε φίλους ξέροντας ότι έτσι βοηθούν οικονομικά και το σύλλογο για όλες αυτές τις δραστηριότητες που προσφέρονται δωρεάν.

Το 2ο σημαντικό για εμάς είναι η δημιουργία τμήματος εθελοντών (χωρίς κριτήρια καταγωγής) στις 7-12-2010 που ξεκινάει τη δράση του σε λίγες μέρες με σύνθημα

αλλάΖΩ, φροντίΖΩ (Σ)την πόλη μου.

Έχει λεχθεί από πολλούς ότι οι Μικρασίατες που ήρθαν το 22-23 στην Ελλάδα έφεραν αέρα αισιοδοξίας, προκοπής και δημιουργίας. Ας παραδειγματιστούμε και εμείς από αυτούς και ας στηρίξουμε τον δικό μας αγαπημένο τόπο την πόλη και την περιοχή μας .Χρειάζεται άλλωστε στα παιδιά μας να δώσουμε αισιοδοξία και δύναμη αλλά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Έτσι λοιπόν η πρώτη παρέμβαση των εθελοντών που ξεκινούν δράση το 2011 για λόγους συμβολισμού είναι η βελτίωση της πλατείας Συνοικισμού με χρώμα, φυτά , παγκάκια , φωτισμό επιδιορθώσεις, ταυτότητα. Επόμενη δράση είναι η φύτευση 3000 φυτών πεύκου εκ των οποίων τα 1500 θα φυτευτούν στο Μοσχοπόδι και τα υπόλοιπα με τη συνεργασία των εθελοντών Καπαρελίου στον Αη Βασίλη. Τον Απρίλη με τη συνεργασία της Χ.Ε.Ν. έχουμε προγραμματίσει τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας το θέατρο Σύλλα στο Συνοικισμό, αλλά και το Καβείριο.

Τον Μάιο με την συμμετοχή των εξωραϊστικών και πολιτιστικών συλλόγων των περιοχών να συμβάλουμε στον καθαρισμό των παραλιών του Κορινθιακού Αλυκής, Σαράντη, Αη Βασίλη, κ.α

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι προσπάθειες μας με όλους τους φορείς για την οριστική λύση του προβλήματος του Συνοικισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ένωση Μικρασιατών είναι ο κύριος εκφραστής των Μικρασιατών κατοίκων του Δήμου Θηβαίων και ο αγώνας μας είναι συνεχείς και σε όλους τους τομείς. Όσοι έχουν διάθεση προσφοράς και συμμετοχής είμαστε εδώ να βοηθήσουν την κοινή μας προσπάθεια .Θέλουμε να καλέσουμε επίσης τους Μικρασιάτες του κέντρου της Θήβας, αλλά και αυτούς που μένουν σε άλλες περιοχές (Τάχι, Αγ. Θεοδώρους , Πυρί ,Σφαγεία και αλλού), να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γυρίσουμε να κοιτάξουμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Οφείλουμε να τον ξανακάνουμε φημισμένη περιοχή της πόλης μας. Το οφείλουμε πρώτα σε μας ,στις μνήμες, στα παιδιά μας. Να βρούμε τις λύσεις , αλλά όλοι μαζί και να αλλάξουμε τον τόπο μας πριν είναι αργά για την πόλη και την περιοχή μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Να υπενθυμίσουμε την προγραμματισμένη εκδρομή στη Μ. Ασία (Σμύρνη, Πέργαμο, Αϊβαλή, Έφεσο κ..α.) στις 29,30 Απριλίου,1,2 Μαΐου, αεροπορικώς.

ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 1-99 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ.

ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Ομήρου 1& Αγ. Ελένης 25

Τ.Θ.146- Τ. Κ. 32200

(Εθελοντής-Εθελόντρια)

Ή ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

mikrasiatesthivas.wordpress.com.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ



--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο