Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ από Αγανακτισμένοι Θήβας

Ελάτε να ανταλλάξετε τα αχρησιμοποίητα και μη χρήσιμα αγαθά σας με αγαθά χρήσιμα ή ελάτε απλώς να χαρίσετε ότι σας περισσεύει. Η ανταλλακτική-χαριστική αγορά της Θήβας είναι μια ιδέα που προωθεί τις πρακτικές του μοιράσματος και της ανταλλαγής για την κάλυψη των σύγχρονων ανθρώπινων αναγκών. Με  αυτόν τον τρόπο κάνουμε άμεση και χειροπιαστή την έννοια της αλληλεγγύης βάζοντας ως πρωταγωνιστή τον άνθρωπο με τις πραγματικές του ανάγκες, αντίθετα από την οικονομική πρακτική των αχρήστων καταναλωτικών προϊόντων που προωθούνται όταν κυριαρχεί ως αξία το κέρδος.

Φέρνουμε λοιπόν οτιδήποτε είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν μας χρειάζεται: είδη διατροφής (όσα δεν απαιτούν συντήρηση), ρούχα (πλυμένα και σιδερωμένα), παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, μικροαντικείμενα και μικροσυσκευές. 

Η ανταλλακτική – χαριστική αγορά δεν είναι μια πράξη φιλανθρωπίας αλλά μια γενικότερη δράση αλληλεγγύης που εντάσσεται στο διεθνές ρεύμα της αλληλέγγυας οικονομίας. Σκοπός της είναι η επαναχρησιμοποίηση αντί η αχρήστευση των αγαθών μέσα από την πρακτική της ανταλλαγής και του μοιράσματος σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον λαό μας. Είναι μια πράξη ευθύνης και συμμετοχής του καθενός μας, μια πράξη που σημαίνει νοιάζομαι, επικοινωνώ, μοιράζομαι. 

Πρόγραμμα:
Τετάρτη 20 Ιουλίου στο γηπεδάκι  του Αγίου Νικολάου, 

5-9 μ.μ. επί τόπου ανταλλαγή προϊόντων (σε συνεργασία με τους υπεύθυνους διενέργειας των ανταλλαγών)
9-10 μ.μ. χαριστικό παζάρι με το διαθέσιμο, εκείνη την στιγμή, απόθεμα αντικειμένων και αγαθών
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο