Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δείτε πως ξεπούλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα περουσιακά μας στοιχείαΔεν είμαι νομικός ούτε ειδικός σε συμβάσεις και οικονομικές συμφωνίες.
Όμως αυτό δεν με δεσμεύει από το να ψάχνω, να ερευνώ και να βρίσκω πληροφορίες όπως ο κάθε πολίτης.
Στην εποχή μας η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πολύ πιο εύκολη, από ότι παλιότερα και μπορεί σε μικρό σχετικά χρόνο, ένας έμπειρος χρήστης να συγκεντρώσει πληροφορίες για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει.
Το θέμα-πρόβλημα είναι η αξιοπιστία και αξιολόγηση της πληροφορίας και κατ επέκταση το πόσο μπορεί να βασισθεί κανείς σε αυτή.
Έκανα αυτό τον μικρό πρόλογο για να σας αποδείξω πόσο πρόχειρη (κατά την άποψη μου) ήταν η σύμβαση της Δανειακής διευκόλυνσης (ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ"...) που υπέγραψε η χώρα μας στις 8 Μαΐου 2010.
Τι μας λέει η πιο πάνω φράση (σελίδα 21 δανειακής σύμβασης του αγγλικού κειμένου)

"Ο οφειλέτης δια της παρούσης αμετακλήτως και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία τίτλων που έχει ή μπορεί να αποκτήσει, σε σχέση με τον ίδιο ή στοιχείων του ενεργητικού του, από κάθε νομική διαδικασία σε σχέση με την παρούσα συμφωνία.."

Δείτε τώρα, πιο κάτω πώς αντιμετωπίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις και συναφείς συμβάσεις δανεισμού, το θέμα της "παραίτησης της ασυλίας από τα περιουσιακά του στοιχεία".
Στα αγγλικά ο όρος είναι "Waiver of Immunity"

Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πως αντιμετωπίζουν το θέμα "Waiver of Immunity", σε  μια σύμβαση δανεισμού μιας ομοσπονδιακής τράπεζας της Αμερικής και μιας εταιρείας  (Άρθρο 12, σελίδα 25) .
Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο-άρθρο για το "Waiver of Immunity", όπου ο δανειζόμενος δεν παραιτείται τελείως, αλλά στο μέγιστο δυνατό που επιτρέπουν οι νόμοι (maximum extend permitted by law) !!

Επίσης  το ανώτατο δικαστήριο του Τέξας  αποφάσισε το 1997 ότι, μια κυβερνητική υπηρεσία δεν παραιτείται από την ασυλία, με την αποδοχή μιας σύμβασης.
"In 1997, the Texas Supreme Court held that a governmental entity does not waive immunity from a breach-of-contract suit simply by entering into a contract for goods and services."
Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι διατυπωμένες οι  σχετικές παράγραφοι για το θέμα της ασυλίας των περιουσιακών στοιχείων.
Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι Αμερικάνοι....οι οποίοι τουλάχιστον ξέρουν να διεκδικούν και να προστατεύουν την δημόσια περιουσία.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αν δεν ξέρετε ρωτήστε κύριοι της κυβέρνησης, ψάξτε και μάθετε.. γιατί την υπογραφή μας πρέπει να ξέρουμε που την "βάζουμε".

Πρέπει να ξέρουμε τι υπογράφουμε, γιατί "μιλάμε" για την τύχη, το μέλλον της πατρίδας μας, της περιουσίας μας, της υπόστασης μας, αλλά και των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο