Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ….ΛΗΜΝΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφικη επιμελεια catlorens
Όταν φτάνεις από την θάλασσα, το νησί σε καλωσορίζει με το επιβλητικό Κάστρο! Το Κάστρο της Μύρινας είναι κτισμένο σε βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο και επικοινωνεί με την ξηρά μόνο από τα ανατολικά. Αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση οχυρό του Αιγαίου. Η σημερινή μορφή του ανάγεται στο 1207, όταν ο Ενετός Φιλόκαλος Ναβιγκαγιόζο, Μεγάλος Δούκας της Λήμνου, οχυρώνει την Μύρινα. Ο διάδοχός του όμως Λεονάρδο Ναβιγκαγιόζο είναι εκείνος που ισχυροποιεί το κάστρο και το κρατά υπό την κυριαρχία του επί 45 χρόνια. Στην περίοδο της Τουρκοκρατίας εντός του Φρουρίου κατοικούσαν Τούρκοι. Κατά την πολιορκία της Μύρινας το 1770 από τον Ρωσικό στόλο των αδερφών Ορλωφ, τα τείχη του Κάστρου υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Στην ανατολική και νότια πλευρά το τείχος είναι υψηλό και ο αριθμός των πύργων σχετικά μεγάλος, ενώ στην βόρεια και δυτική πλευρά το τείχος είναι κατά πολύ χαμηλότερο και οι πύργοι σπανιότεροι. Στο ψηλότερο σημείο του λόφου υπάρχει ημικατεστραμμένο οχυρό κτίσμα με πολλούς εσωτερικούς χώρους.
Σήμερα το Κάστρο της Μύρινας αποτελεί μνημείο επισκέψιμο για το κοινό.   Όσοι απο εσάς βρεθείτε βράδυ στην Μύρινα, τότε θα αντικρίσετε ένα απίστευτο θέαμα! Από μακρινή απόσταση, το φωτιζόμενο Κάστρο… φαίνεται να ίπταται στον ουρανό!












ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1186 μ.Χ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ Α’ ΚΟΜΝΗΝΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΚΤΑΣΗ 144 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ 120 ΜΕΤΡΩΝ. ΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΜΕ ΑΝΙΣΟΫΨΗ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΓΩΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 14 ΠΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ. ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΠΛΟ ΤΕΙΧΟΣ. ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ-ΠΑΛΑΙΟΚΣΤΡΟ ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ- ΠΗΡΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΤΟ 1207. ΤΟ 1770 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΟΡΚΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΟΡΛΩΦ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΕΝΑ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ “ ΝΤΑΠΙΑ”, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΘΟΛΩΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΑΒΙΩΝ. ΤΟ 1974 ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ 2 ΕΛΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 150. ΤΟ 1990-91 ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.
Πληροφορίες mylemnos limnos-island.blogspot
Πηγη ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο