Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Εγκληματική η απουσία του ericsson από τα Γιάννενα. --- Αφήστε το εδώ!

Γράφει ο Τρύφωνας.
Η Ήπειρος είναι μια από τις ομορφότερες, πιο δασώδεις και φυσικά πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας. Η απουσία του ericsson, μετά από δέκα χρόνια, από τα Γιάννενα συνιστά εγκληματική ενέργεια! Οι λόγοι είναι προφανείς. Φυσικά και αν το ελικόπτερο ήταν εδώ η φωτιά θα είχε σβήσει προτού επεκταθεί και απειλήσει το βιός των κατοίκων.

Η απόγνωσή τους μεγάλη, τα παράπονα και "οι φωνές" τους πολλές. Μπορεί ο συντονισμός της πυρόσβεσης να ήταν καλός, μπορεί η συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Πολιτική Προστασία, τον Δήμο Ιωαννιτών και τις ομάδες εθελοντών να απέδωσε καρπούς... και να μην είχαμε καμένες περιουσίες αλλά και απώλεια ανθρώπινης ζωής, ΑΛΛΑ..... "Επί τω έργω" λοιπόν αποδεικνύεται πως οι αποφάσεις των αρμοδίων παίρνονται "εν ψυχρώ".
 Πολλές οι ευθύνες σε αυτούς που αποφάσισαν να μην...
 εδρεύει φέτος το ericsson στα Γιάννενα.

 Τελευταία στιγμή και έπειτα από συνεχείς "πιέσεις" των τοπικών αρχών, ήρθε το ελικόπτερο και άλλα τρία καναντέρ και έκαναν ρίψεις νερού. Πέντε λεπτά αργότερα και θα ήταν ήδη πολύ αργά!

Μεγάλη βέβαια η αφοσίωση των ανδρών και γυναικών της Πυροσβεστικής.
 Όταν βλέπεις τέτοιους ανθρώπους, σε τέτοιες καταστάσεις, αισθάνεσαι περήφανος που επιτέλους κάτι λειτουργεί σε αυτό το τόπο. Που "ορισμένοι αντιπαραγωγικοί" παίρνουν τη δουλειά τους εντελώς στα σοβαρά και με συνείδηση επιτελούν το έργο τους για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της ηρεμίας των πολιτών. Κυριολεκτικά μέσα στην φωτιά ρίχναν νερό για να μην προχωρήσει στα σπίτια...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και από όλους τους άλλους, είναι ότι λιγότερο μπορούμε να πούμε σε αυτούς τους "Δημόσιους υπαλλήλους"!
Όσο για το αν υπάρχουν ευθύνες καθυστέρησης ... αυτές (αν υπάρχουν) τις έχουν οι Διοικούντες...


Το ίδιο ισχύει και για τους πιλότους της Π.Α. που με απαρχαιωμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να σώσουν "κόσμο και κοσμάκη". Που η αυτοθυσία και η αυταπάρνησή τους σε κάνει να κοιτάς να περνούν στον ουρανό και να σου προκαλούν δέος...

Κύριοι των Αθηνών...
 θα σας το ξαναγράψω άλλη μια φορά.
Αφήστε το ericsson στα Γιάννενα.
Την επόμενη φορά ίσως να μην είμαστε τόσο τυχεροί...
.
από ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο