Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑ

     
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                       Λαμία  21 -07-2011
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ, με 2.100.000 €, και προχωρούμε στην κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης στην Ευρυτανία» 

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου από το ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) του έργου «Κτηριακές εγκαταστάσεις επέκτασης Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 2.100.000 €.

Πρόκειται για ένα έργο απολύτως αναγκαίο για την Ευρυτανία, που αποτέλεσε αίτημα των φορέων της περιοχής και πρόκειται πλέον να πραγματοποιηθεί, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες περίθαλψης των πολιτών και βελτιώνοντας το κτίριο του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Με το έργο θα κατασκευαστούν :
-          Πρόσθετη πτέρυγα δύο ορόφων και υπογείου, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στέγασης των διοικητικών υπηρεσιών και των γιατρών, καθώς και το φαρμακείο και τους αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους του Νοσοκομείου.
-          Προσθήκη στο νότιο τμήμα του Νοσοκομείου, που θα περιλαμβάνει μηχανοστάσιο στο υπόγειο, επέκταση των χώρων των εργαστηρίων στο ισόγειο και επέκταση των χειρουργείων στον α΄όροφο, με πρόβλεψη για την απομάκρυνση των μολυσματικών των χειρουργείων.

Ως μια σημαντικότατη και άκρως αναγκαία παρέμβαση για την Ευρυτανία χαρακτηρίζει το έργο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας : «Είναι γνωστό, ότι η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, υπήρξε εδώ και καιρό μεγάλο αίτημα για την περιοχή. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια, υιοθετώντας τις προτεραιότητες των Περιφερειακών Ενοτήτων, στη βάση ώριμων έργων, προχωρούμε χωρίς χρονοτριβή στη χρηματοδότηση και στην υλοποίησή τους. Αυτό το έργο είναι προφανές πόσο χρήσιμο και απαραίτητο είναι για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής και πόσο σημαντική είναι η συμβολή του στην αναβάθμιση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης στην Ευρυτανία. Χρηματοδοτούμε το έργο με 2.100.000 € και προχωρούμε άμεσα στις διαδικασίες δημοπράτησης και υλοποίησής του, που θέλω να τονίσω ότι θα γίνουν από τις δικές μας υπηρεσίες, και συγκεκριμένα από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Πιστεύω ότι, σε 13 μήνες, όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα, θα έχουμε ολοκληρώσει και αποδώσει σε χρήση, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, που θα βελτιώνουν τις συνθήκες λειτουργίας του».


                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***********************************
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                       Λαμία 21-07-2011
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου ύδρευσης «Αντικατάσταση εξωτερικού υδραγωγείου Μαλεσίνας»,
προϋπολογισμού 1.782.590 €

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ) το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού υδραγωγείου Μαλεσίνας», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1.782.590 €.

Το έργο αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση που βελτιώνει τις συνθήκες ύδρευσης στη Μαλεσίνα αναβαθμίζοντας το δίκτυο μεταφοράς νερού, με θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης – υδραγωγείου, το οποίο μεταφέρει νερό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Μαλεσίνας. Συγκεκριμένα προβλέπεται η αντικατάσταση 9.056 μέτρων σωλήνων του παλιού δικτύου, με νέες σωληνώσεις από σύγχρονο και ασφαλές υλικό.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του είναι 14 μήνες.

«Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας «Το κρίσιμο ζήτημα είναι η επιτάχυνση του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας, αφενός για να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι, και αφετέρου για να υλοποιηθούν χρήσιμα και αναγκαία έργα για τους πολίτες και τον τόπο μας. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια, από τις πρώτες μέρες ανάληψης της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ, εντείνουμε τους ρυθμούς, με στόχο τη χρηματοδότηση ώριμων έργων και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση των Δήμων που δεν έχουν επαρκείς υπηρεσίες, με τη διάθεση των δικών μας τεχνικών υπηρεσιών. Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε στενά, εποικοδομητικά και γόνιμα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Στερεά Ελλάδα».                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο