Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κύριοι των Αθηνών... από τύχη δεν θρηνήσαμε σήμερα στα Γιάννενα. Από τύχη και από αυταπάρνηση των πιλότων αλλά και των ανδρών και γυναικών της Πυροσβεστικής. --- Την επόμενη φορά θα είμαστε τόσο τυχεροί;

Άσχημες μνήμες ξύπνησαν σήμερα στους κατοίκους του Νεοχωρόπουλου Ιωαννίνων. Η φωτιά που ξεκίνησε από το Ασβεστοχώρι εξαπλώθηκε ραγδαία και ενώ από τις 3 το μεσημέρι που υπολογίζεται πως ξεκίνησε η φωτιά, μόλις στις 4,30 ξεκίνησε να επιχειρεί ένα καναντέρ και μετά τις 6,30 ήρθαν τουλάχιστον άλλα δύο και το ericsson.



Μια αποθήκη έχει καεί, το κυνοκομείο έχει υποστεί ζημιές, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή και μόλις πριν από 1 ώρα  τα σπίτια του Νεοχωρόπουλου σωθήκαν από θαύμα μιας και τα καναντέρ έκαναν ρίψεις ακουμπώντας στις σκεπές των σπιτιών, και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με προσωπικό και οχήματα έκαναν κλοιό μπροστά από τα σπίτια και σταμάτησαν την φωτιά κυριολεκτικά στις αυλές τους. Η φωτιά έχει στραφεί προς την Πεδινή Ιωαννίνων και δεξιά του Νεοχωρόπουλου, ενώ σημαντικό πρόβλημα είχε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, πνιγμένο στο καπνό και με τους ασθενείς και συνοδούς τους κατατρομαγμένους να μην ξέρουν τι να...


 κάνουν.

Η Πανεπιστημιούπολη κατά το ήμισυ εκκενώθηκε χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν παρατράγουδα.
Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων επικράτησε "κόλαση" με το θερμόμετρο κατά περιοχές να αγγίζει τους 38* κελσίου και με ορατότητα μηδέν από το σύννεφο καπνού.
Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκε και η Πολιτική Προστασία αλλά και οχήματα του Δήμου Ιωαννιτών.

Σαφή ευθύνη πάντως φέρουν όσοι αποφάσισαν το ericsson να μην παραμείνει φέτος στα Γιάννενα αλλά να είναι στην Αθήνα. Σύμφωνα με απολύτως "έμπιστα χείλη" ανώτατου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος εν αποστρατεία, είχε προταθεί και πάλι η διαμονή του ericsson εφέτος στα Γιάννενα αλλά η πολιτική ηγεσία αποφάσισε πως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος της παρουσίας του στην Ήπειρο.

Ίσως να φοβήθηκαν "περίεργες καταστάσεις" στην Αθήνα και αποφάσισαν την διαμονή του εκεί!

Η ουσία όμως είναι πως σε τέτοιο καιρό λιτότητας, και τα διπλάσια κοστίζει μια τέτοια πυρόσβεση, λόγω χιλιομετρικής μετακίνησης του ελικοπτέρου, αλλά και είναι σίγουρη η καθυστέρησή του αφού χρειάζεται δυό ώρες για να έρθει στα Γιάννενα.

Αυτή τη φορά οι "εγκέφαλοι" των Αθηνών στάθηκαν τυχεροί... αφού μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχαμε σκηνές της Πελοποννήσου του 2007.
Αυτή τη φορά...
Το καλοκαίρι όμως και οι ψηλές θερμοκρασίες έχουν "πολύ δρόμο" ακόμη μπροστά τους... και ευχόμαστε την επόμενη φορά να μην θρηνήσουμε...
Αναρτήθηκε από το ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣBookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο