Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ο θρήνος της Νορβηγίας

Οι πρώτες φωτογραφίες, οι πρώτες μαρτυρίες, ο ύποπτος, ο θρήνος στη Νορβηγία...



Οι Νορβηγοί θρηνούν τα θύματα της, πραγματικής, σφαγής σε μια κατασκήνωση νεολαίας στο νησί Ουτόγια και μια βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα Όσλο.

Φωτογραφίες: Reuters
 
 
Νησί Ουτόγια
 
 
Τουλάχιστον 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στην κατασκήνωση του νορβηγικού νησιού Utoeya χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά από την έκρηξη στην κυβερνητική συνοικία όπου σκοτώθηκαν επτά.
 
Ο πρωθυπουργός Jens Stoltenberg, έσπευσε να παρηγορήσει συγγενείς των θυμάτων και προειδοποίησε πως θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη περισσότερα θύματα...
 
Ένα 32χρονος Νορβηγός συνελήφθη κατά τη διάρκεια των δύο επιθέσεων.
 
 
Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν για τα παιδιά τους. Έως τώρα δεν εντοπίστηκε κανένα. Ο πρωθυπουργός Stoltenberg βρέθηκε άμεσα στο σημείο και συναντήθηκε με θύματα και συγγενείς. Στην πόλη της Sundvollen κοντά στο νησί κατέφτασε και ο βασιλιάς Χάραλντ, η βασίλισσα Σόνια και διάδοχος του θρόνου Χάακον.  
 
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «βαθιά συγκλονισμένος» από τις συναντήσεις. "Εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη", ανακοίνωσε. "Ένας νεανικός παράδεισος μετατράπηκε σε κόλαση."
 
Ο ύποπτος, Anders Behring Breivik
 
 
Έχει αναφερθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε δεσμούς με ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Η αστυνομία έψαξε ήδη το διαμέρισμά του στο Όσλο. 
 
Φέρεται πως μια επιχείρηση παροχής παρασκευασμάτων για αγροκτήματα, επιβεβαίωσε την πώληση έξι τόνων λιπάσματος στον Breivik ο οποίος υποτίθεται πως θα το χρησιμοποιούσε σε μια εταιρεία εκτροφής. Το λίπασμα θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί στη βόμβα του Όσλο... 
 
 
 
Αναφέρουμε πως η Νορβηγία είχε προβλήματα με νεοναζιστικές ομάδες στο παρελθόν, αλλά οι ομάδες αυτές είχαν εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν αποτελούν πλέον σημαντική απειλή.
 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομία διερευνά σε ισχυρισμούς μαρτύρων πως ένα δεύτερο πρόσωπο έχει εμπλακεί, προφανώς μεταμφιεσμένος με αστυνομική στολή.
 
Επίσης έγινε γνωστό πως εκατοντάδες νέοι είχαν παραβρίσκονται στην θερινή κατασκήνωση που οργανώθηκε από το κυβερνόν Εργατικό Κόμμα στο νησί Ουτόγια.
 
Αυτόπτεις μάρτυρες περιέγραψαν πώς ένας ψηλός, ξανθός άντρας, ντυμένος σαν αστυνομικός άνοιξε πυρ αδιακρίτως, με αποτέλεσμα οι κατασκηνωτές να πηδήξουν στο νερό για να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από το χαλάζι των σφαιρών.
 
 
Μερικοί από τους έφηβους πυροβολήθηκαν καθώς προσπαθούσαν να κολυμπήσουν για να σωθούν...
 
Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να καθαρίζουν τα νερά γύρω από το νησί.
 
Ο δράστης φέρεται να ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι, ένα αυτόματο όπλο και ένα κυνηγετικό όπλο.
 
 
Όσλο
 
Οι τελευταίες φωτογραφίες από την βομβιστική επίθεση στο Όσλο, σοκάρουν: 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο