Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ο Τσαρλς Νταλάρα αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ

Αποκλειστική συνέντευξη στο Θάνο Δημάδη

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Τσαρλς Νταλάρα, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF/ International Institute of Finance).
Ο κ. Νταλάρα επέλεξε την κάμερα του ΣΚΑΪ για να παραχωρήσει τη μία και μοναδική του συνέντευξη λίγες μέρες μετά την πρόσφατη κρίσιμη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος και λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Ο Τσαρλς Νταλάρα είναι ο άνθρωπος - κλειδί που θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη Ρώμη, εκπροσωπώντας την πλευρά των ιδιωτών πιστωτών, επενδυτών και τραπεζών.

Το τελικό σχέδιο εμπλοκής των ιδιωτών στην ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που ανακοινώθηκε από τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες, φέρει σε μεγάλο βαθμό και τη δική του σφραγίδα ως επικεφαλής του IIF.
Απάντησε σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που του έθεσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑϊ στην Ουάσινγκτον Θάνος Δημάδης.
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ την Τρίτη στις 21.00 ο επικεφαλής του IIF απαντάει:
- αν η τελική συμφωνία εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα είναι ικανή να καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος
- ποιο είναι το κίνητρο των ιδιωτών επενδυτών και τραπεζών να συμμετέχουν σε εθελοντική βάση σε ένα τέτοιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης
- αν το προσδοκώμενο ποσοστό του 90% της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα μπορεί να θεωρηθεί ρεαλιστικό
- ποια θα είναι τα επόμενα βήματα εφαρμογής αυτής της συμφωνίας εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών
- τι εγγυήσεις ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση
- αν θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία έπρεπε να είχε ληφθεί νωρίτερα
- αν ήταν λάθος η επιμονή των Ευρωπαίων, του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης, όλους τους προηγούμενους μήνες, ότι το δημόσιο χρέος ήταν βιώσιμο χωρίς κανενός τύπου αναδιάρθρωσης
- αν πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα η πρόσφατη υποβάθμισή της από τη Moody's και η κατάταξή της σε καθεστώς "selective default"
- και, τέλος, αν αυτή η συμφωνία θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση άλλης ευρωπαϊκής οικονομίας σε περίπτωση αντίστοιχης αδυναμίας διαχείρισης του δημόσιου χρέους.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο