Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Έτσι έγινε το μεγάλο φονικό - Ποια ήθελε να σκοτώσει ο παρανοϊκός Νορβηγός και γλίτωσε κατά τύχη

Λεπτομέρειες για το σχέδιο και τους σκοπούς του δράστη του Νορβηγού μακελάρη αποκαλύφθηκαν κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Όσλο.


Ο δράστης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, έπειτα από απόφαση του δικαστή.



Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο Μπρέιβικ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 21 έτη, όμως η φυλάκισή του μπορεί να παραταθεί εάν κριθεί ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.



Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ανάμεσα στους 86 νεκρούς από την επίθεση στην κατασκήνωση ήταν και ο ετεροθαλής αδελφός της πριγκήπισσας της Νορβηγίας, Μέτε-Μάριτ, Τροντ Μπέρστεν.



Ο 32χρονος που κατηγορείται για τη διπλή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 93 άνθρωποι και άλλοι 96 τραυματίστηκαν, είπε στην αστυνομία ότι σκόπευε να σκοτώσει την πρώην πρωθυπουργό Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Aftenposten.



Ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον 86 ανθρώπων στο νησί Ουτόγια την Παρασκευή, όπου κατασκήνωνε η νεολαία του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.



Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, τα θύματα της επίθεσης στο νησί ενδέχεται να είναι λιγότερα τελικά από 86. Πριν την επίθεση, ο Μπρέιβικ είχε σκοτώσει επτά ανθρώπους σε βομβιστική επίθεση εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Όσλο.



Ο συλληφθείς είπε κατά την ανάκρισή του ότι σκόπευε να σκοτώσει την πρώην πρωθυπουργό Μπρούντλαντ κατά την επίσκεψή της στο νησί νωρίτερα την Παρασκευή, αλλά καθυστέρησε, δήλωσαν πηγές της αστυνομίας στην εφημερίδα.



Η Μπρούντλαντ διετέλεσε πρωθυπουργός στην κυβέρνηση των Εργατικών για τρεις θητείες, μεταξύ του 1981 και του 1986. Την περασμένη Παρασκευή, η Μπρούντλαντ είχε εκφωνήσει ομιλία στο νησί Ουτόγια πριν φθάσει εκεί ο Μπρέιβικ και γλίτωσε επειδή είχε κίνηση ο δρόμος!.



Σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα που φέρεται ότι συνδέεται με τον συλληφθέντα, η πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται «δολοφόνος της χώρας».


 defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο