Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

“ Επαρχιώτες” στη Συγγρού

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Στην ερώτηση «αν αύριο είσαστε εσείς στη κυβέρνηση, τι θα κάνατε με την οικονομία», κανείς από το δίδυμο Μηταράκη-Σταικούρα, δεν  δίνει μια σαφή απάντηση.
Κάτι ψελλίζουν για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και στη συνέχεια δραπετεύουν με τις λέξεις σε πιο εύκολα πεδία.
Πως μπορείς να τους εμπιστευθείς; Είναι μόνο η απελπισία της μικρομεσαίας τάξης που τους δίνει ένα ομιχλώδες προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά αν η ανικανότητά τους να προτείνουν λύσεις για την οικονομία είναι ολοφάνερη, αυτό που θα έπρεπε να μας τρομάζει είναι ο «επαρχιωτισμός» της ΝΔ-SATURN.
Θα μπορούσε να μας πει ο κ. Μιχελάκης ποιοι αρχηγοί κομμάτων της δύσης η της ανατολής, είναι τακτικοί συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά;
Σε ποιες διεθνείς επαφές του  θα ακουμπήσει πολιτικά αν αύριο, όπως όλα δείχνουν, έλθει-για κάνα τρίμηνο-στην εξουσία;

Παρατηρώντας τον ημερήσιο ευτελισμό του διδύμου Παπανδρέου-Βενιζέλου, από τη διεθνή κοινότητα, το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι μια απομόνωση, που δεν θα την έχουμε επιλέξει, τύπου Αλβανίας.
Ο Σαμαράς για τους εταίρους μας δεν είναι παρά ένας «ντόπιος αγροφύλακας» σε αυτοσχέδια περιπολία.
Ακούς Σαμαράς και σκέπτεσαι «Μιχελάκης». Στο πρόσωπο του νευρικού εκπροσώπου του κόμματος  της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαντλείται  η διεθνής ακτινοβολία του  Αντωνίου.
Το μόνο θετικό και παρήγορο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στη περίπτωσή του είναι ότι με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα έχει βάλει τη ΝΔ σε διαδικασία σμίκρυνσης.
Καλή επιτυχία…
kourdistoportocali

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο