Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας στη Λιβαδειά για το ΕΣΠΑ - Δήμαρχος Θηβαίων



Με τους Δημάρχους της Βοιωτίας συναντήθηκε, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς και στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανοιχτής ενημέρωσης για το ΕΣΠΑ, με στόχο την αποτελεσματική υλοποίησή του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συμμετείχε στη σύσκεψη μαζί με στελέχη του Γραφείου Προγραμματισμού, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.

Από πλευράς Περιφέρειας έγινε ενημέρωση για θέματα έργων οδοποιίας, περιβάλλοντος, διαχείρισης- προστασίας υδάτων και  πολιτισμού που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων και τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, υπήρξε ενημέρωση για:

  • Την υπογραφή, τις αμέσως επόμενες ημέρες, της σύμβασης κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου των Βαγίων, στο δρόμο Θήβα – Λιβαδειά που αφορά τμήμα του οδικού άξονα Θήβα – Λιβαδειά (Π/Υ 7.880.000 €)
  • Την κατασκευή του δρόμου Θίσβη – Κανάβαρι (Π/Υ 35.106.273 €). Τροποποιήθηκε η απόφαση ένταξης του δρόμου και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναδημοπράτησης του έργου από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ήδη εγκρίθηκε η διακήρυξη της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή και το επόμενο στάδιο είναι ο διαγωνισμός.
  • Την υδροδότηση από το Μόρνο του Νεοχωρακίου και Ελαιώνα (Π.Υ. 6.307.234 €).
  • Τη Β’ Φάση επανέκθεσης προϊστορικών-κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων του αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.
  • Την ενεργοποίηση των ΦΟΣΔΑ των δύο Διαχειριστικών Ενοτήτων – Λιβαδειάς & Θήβας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα πλαίσια του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και διάλογος κατά την οποία ο Δήμαρχος Θηβαίων επεσήμανε τα εξής :
  • «Σε ότι αφορά την πόλη της Θήβας, έργο «σημαία» μας είναι η ολοκλήρωση ανάπλασης του ιστορικού μας κέντρου, με στόχο την ανάπτυξη του αρχαιολογικού τουρισμού της περιοχής, σε συνδυασμό με το αρχαιολογικό μουσείο και το έργο της συντήρησης του πύργου Σαίντ-Ομέρ που υλοποιούνται.
    Η ολοκλήρωση αυτή όμως θα απαιτήσει αύξηση του προϋπολογισμού για τις δράσεις που είναι ενταγμένες στο ΟΣΑΑ και χρηματοδότησης των δράσεων που έμειναν εκτός (όπως η οδός Πινδάρου) και υλοποιούνται μέσω ΣΑΤΑ με προβλήματα λόγω μείωσης αυτής. Στο
    Jessica ακόμα, έχει προταθεί ο αρχαιολογικός βιοκλιματικός περίπατος στα αρχαία τείχη της πόλης σε συνδυασμό με την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων.
  • Σχετικά με το έργο κατασκευής του οδικού άξονα Θήβα –Λιβαδειά θεωρούμε ότι πρέπει να επεκταθεί μέχρι την εθνική οδό, από την αρχή του δηλαδή (αερογέφυρα Μουρικίου), είναι η Βόρεια παράκαμψη που έχουμε επισημάνει πολλές φορές.
  • Πολύ σημαντικό επίσης είναι να συνεχιστούν οι πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο για την Ανατολική παράκαμψη και να επισπευθούν οι εργασίες για την οδό Μακαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή είναι ακατάλληλη για χρήση και επικίνδυνη».
  • Μας απασχολεί ακόμα η Δυτική παράκαμψη από την Ελευσίνα μέχρι την Υλίκη.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων επιπλέον ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη για τα προβλήματα στην υδροδότηση της Αλυκής και του Αγίου Νικολάου και τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος, για το ΣΧΟΟΑΠ Πλαταιών, ενώ τόνισε την ανάγκη για κτιριακές εγκαταστάσεις Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και του Τεχνικού Λυκείου της Θήβας.
Ενημέρωση επίσης υπήρξε και για τις ενέργειες της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε., στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Θηβαίων, με σκοπό την κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής και κομματοποίησης έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, καθώς και για τις διεργασίες συνένωσης των δύο ΦΟΔΣΑ Θήβας και Λιβαδειάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο