Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνο το αν θα είναι ανεξέλεγκτη ή όχι η χρεοκοπία της Ελλάδας συζητά η Γερμανία

H γερμανική κυβέρνηση πλέον δεν συζητά για το αν θα χρεοκοπήσει ή όχι η Ελλάδα, αλλά το αν θα είναι αναξέλεγκτη ή ελεγχόμενη η χρεοκοπία. Δηλαδή αν θα είναι "τύπου Αργεντινής" ή αν θα υπάρξει κάποια αποπληρωμή του χρέους της τάξεως του 50-60%.

«Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια μη ελεγχόμενη χρεoκοπία της Ελλάδας και αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» δήλωσε σε συνέντευξή της νωρίτερα σήμερα το πρωί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB. Μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προκαλούσε μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες, προσέθεσε, σύμφωνα με το Reuters. «Γι' αυτό πρέπει όλοι να ζυγίζουν τα λόγια τους προσεκτικά. Δεν χρειαζόμαστε ανησυχία στις χρηματαγορές. Επικρατεί ήδη μεγάλη ανασφάλεια», τόνισε, αναφερόμενη εμμέσως πλην σαφώς στις δηλώσεις στελεχών του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, κατά κύριο λόγο από τους εταίρους στην κυβέρνησή της, δηλαδή τους Φιλελεύθερους (FDP) και το αδελφό κόμμα των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, αρχηγός του FDP, έθεσε δημοσίως το Σαββατοκύριακο ζήτημα ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο