Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Δυο γεγονότα από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών έπεισαν και τον τελευταίο νουνεχή πολίτη  για το πώς και το γιατί η χώρα είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Με χρονική σειρά λοιπόν έχουμε πρώτον το επεισόδιο στην ομιλία του πρωθυπουργού στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την τρίτη Σεπτέμβρη όπου δύο από τους σύνεδρους σχεδόν ήρθαν στα χέρια με αντικείμενο του τσακωμού τους ποιός είναι καθαρόαιμος Πασόκος και δεύτερον έχουμε την δημοσιοποίηση των μισθών που λάμβαναν διάφορα εκλεκτά μέλη της κοινωνίας μας σε περίοδο ύφεσης και μάλιστα από προβληματικούς χρεωμένους δήμους.
Στο πρώτο επεισόδιο ένας σύνεδρος ζήτησε σε έντονο ύφος από σύνεδρο ομιλητή να ανακαλέσει διότι στην ομιλία του αναφέρθηκε επικριτικά για την κυβέρνηση και αυτό έγινε αιτία οι δύο άντρες να έρθουν  στα χέρια. Φαίνεται ότι ο κομματικός μικρόκοσμος δεν αντέχει στην κριτική και έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν τα κόμματα στην Ελλάδα και πιο πολύ το ΠΑΣΟΚ με μεταφερόμενους χειροκροτητές και μέλη στρατιωτάκια έτοιμα να θυσιαστούν για τον ”αρχηγό”.

Πάμε τώρα στην δημοσιοποίηση των μισθών που απολάμβαναν δημοτικοί υπάλληλοι χρεωμένων δήμων και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης. Εργάτης με 56.000 ευρώ τον χρόνο πάνω από 4.000 ευρώ τον μήνα δηλαδή, εργοδηγός με 60.000 ευρώ τον χρόνο και άλλες τέτοιες… ειδικότητες με τρελά λεφτά. Που, στην Ελλάδα τής κρίσης και τής ύφεσης των μειωμένων συντάξεων στην Ελλάδα του 580 ευρώ βασικός μισθός στην Ελλάδα των λουκέτων ΝΑΙ μάλιστα σ’ αυτή την Ελλάδα κάποιοι απολάμβαναν τέτοιους παχυλούς μισθούς με τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών φυσικά!
Και τα δύο θέματα είναι ενδεικτικά για το χάλι της ελληνικής οικονομίας. Πολύ απλά κάποιοι έβλεπαν το δημόσιο ως την παχιά αγελάδα που πρέπει να την αρμέξουμε κ σαν το ”τσιφλίκι ” τους. Ένας στρατός ανεπάγγελτων κομματικοδίαιτων που έβλεπαν το κόμμα σαν το μέσο από το οποίο θα καταλάβουν το δημόσιο και θα αναρριχηθούν στις πιο ψηλές θέσεις.
Ετσι λειτουργούσαν τα κόμματα εξουσίας με τα μέλη και τα στελέχη τους τα περίφημα ”δικά μας παιδιά” και πρώτα -πρώτα το ΠΑΣΟΚ που άλωσε στην κυριολεξία το κράτος στα χρόνια της διακυβέρνησης του. Να γιατί έχουμε φτάσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Είναι επόμενο όταν έχεις να ταΐσεις όλους αυτούς τους ”χαραμοφάηδες” του κομματικού σου στρατού να μην σε φτάνουν ποτέ! Συντάξεις μαϊμού, γελοία και άχρηστα επιδόματα, δημόσιοι οργανισμοί και επιτροπές φαντάσματα ε να πώς φτάσαμε ως εδώ!! Έπρεπε να υποφέρει ολόκληρη η κοινωνία για να ταΐζουμε τον δεινόσαυρο που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο!
Η κομματοκρατία είναι η ασθένεια από την οποία πάσχει ο τόπος και η αιτία όλων των δεινών της κοινωνίας μας. Ακόμα και σήμερα μεσούσης της οικονομικής κρίσης που βιώνει ο τόπος τα δύο μεγάλα κόμματα που διαδέχονται το ένα το άλλο στην εξουσία  είναι αδύνατο να συνεννοηθούνε μεταξύ τους. Το ΠΑΣΟΚ όσο ήταν στην αντιπολίτευση είχε κηρύξει τον ανένδοτο στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και υποσχόταν τα πάντα στους πάντες  στην ιστορία θα μείνει το ”λεφτά υπάρχουν” την εξέλιξη της ιστορίας την βιώνουμε όλοι.
Τα ίδια και από την ΝΔ τώρα ,μόλις φάνηκε να παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε να ζητάει και εκλογές. Έχουν δίκιο οι πολίτες που έχουν αποθυμήσει την ”επταετία”. Σίγουρα μπορεί ο καθένας να χει την άποψή του για το καθεστώς της 21 Απριλίου ένα όμως είναι βέβαιο οι πολίτες απολάμβαναν ”Ησυχία τάξη και ασφάλεια” και ας μην γελιόμαστε αυτά μας έχουν λείψει σήμερα που οι πολιτικοί κατάντησαν την πατρίδα μας ”Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε”.
Το τίμημα του ”ησυχία τάξη και ασφάλεια ” ήταν το πολιτικό σύστημα στο ”γύψο” το τίμημα της ”ελευθερίας ” όμως είναι η πατρίδα χρεοκοπημένη! Αν δεν επέλθει λοιπόν κάποια σοβαρή αλλαγή στο άρρωστο πολιτικό μας σύστημα ας μην περιμένουμε γιατρειά. Είναι δυνατόν οι άνθρωποι και οι νοοτροπίες που μας έφτασαν ως εδώ επιτέλους να αντιληφθούν ότι βουλιάζουμε και να σώσουν το ”καράβι”; Το μέλλον θα δείξει οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι…
Γιώργος Σταφυλάς
elora.gr

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο