Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Υπάρχει κάτι που έκαναν και θα τους υποκαταστήσει ο κ. Ράιχενμπαχ;

Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Παίρνουν και δίνουν οι συζητήσεις αυτές τις μέρες, σχετικά με το αν η Ομάδα Δράσης (task force την είπαν κι’ αυτή) που μας έστειλε η Κομισιόν, θα υποκαταστήσει τις ελληνικές αρχές και αν θα έχει κάποια αρμοδιότητα ελέγχου πάνω τους.

Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στις οθόνες μας, τον Γερμανό επικεφαλής Χορστ Ράιχενμπαχ, να έχει φορέσει το πιο απολογητικό του – μερικές φορές ένοχο – ύφος και να περιφέρεται από εκδήλωση σε εκδήλωση και από συνέντευξη σε συνέντευξη επαναλαμβάνοντας πως όχι, δεν πρόκειται να υποκαταστήσουν κανέναν, να βοηθήσουν θέλουν, τεχνική υποστήριξη θα προσφέρουν, να βγει από την περιπέτεια η Ελλάδα είναι η επιθυμία τους, ανώτατοι υπάλληλοι είναι που εκτελούν εντολές.

Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει πλέον καθόλου ντροπή; Αυτό είναι το πρόβλημα; Αν θα υποκαταστήσουν;

Και επιτέλους ποιους να υποκαταστήσουν και σε τι να τους υποκαταστήσουν;


Έκαναν κάτι και υπάρχει θέμα υποκατάστασης; Μα αν έκαναν κάτι οι ελληνικές αρχές για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, τότε για ποιο λόγο θα χρειαζόμασταν κάποιον που το πρώτο συνθετικό του ονόματός του είναι… Ράιχ;

Ο άνθρωπος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και πρώην γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι επικεφαλής μιας ομάδας τριάντα περίπου εξαιρετικά εξειδικευμένων υπαλλήλων που ήλθε εδώ για να κάνει τη δουλειά αυτών που τώρα κοπτόμαστε μήπως τους υποκαταστήσουν. Και οι οποίοι ΔΕΝ κάνουν τη δουλειά.

Αυτό μας μάρανε! Η υποκατάσταση! Έχει φορέσει (ο Ράιχενμπαχ) το πιο μειλίχιο και καταδεκτικό χαμόγελό του και λέει και ξαναλέει (περίπου): Όχι προς Θεού, είναι δυνατόν να υποκαταστήσουμε τους πάνσοφους που επί χρόνια ψηφίζετε για να κάνουν τη δουλειά και στο τέλος σας οδήγησαν στην χρεοκοπία;

Μια τεχνική βοήθεια θα τους προσφέρουμε, γιατί αυτοί είχαν άλλες δουλειές, δεν προλάβαιναν να ασχοληθούν με τέτοιες ποταπές δραστηριότητες! Έκαναν υψηλή πολιτική, οι άνθρωποι. Σας έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Και τα κοινοτικά κονδύλια λίμναζαν και χάνονταν και πήγαιναν σε άλλες, πιο επιμελείς, χώρες.

Εμείς, λέει ο Ράιχενμπαχ, θα φροντίζουμε για την… επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να επιτευχθεί επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλιών από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Προς Θεού (ξαναλέει ο Ράιχενμπαχ). Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει τις προτεραιότητες και ορίζει τις ανάγκες και εμείς θα της προσφέρουμε την τεχνική μας υποστήριξη!

Τι προτεραιότητες να θέσει η ελληνική κυβέρνηση; Εκ του αποτελέσματος προκύπτει πως η μόνη προτεραιότητα που έθεσε και έφερε με αποτελεσματικότητα σε πέρας, ήταν η χρεοκοπία.

Εμείς (πάλι ο Ράιχενμπαχ) θα επικεντρωθούμε στην ανταγωνιστικότητα, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση και θα εκπονούμε τριμηνιαίες εκθέσεις προς την Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές.

Με συγχωρείτε, δηλαδή, αλλά υπάρχει κάτι άλλο με το οποίο θα ασχολείται στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση;

Σε συνέδριο μάλιστα που διοργάνωσαν το Ελληνογερμανικό, το Ελληνογαλλικό, και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο υπό τον τίτλο «Ανάκαμψη τώρα - ένας Ηράκλειος Άθλος για την Ελλάδα», με σκοπό την παρουσίαση της Ομάδας, τοποθετήθηκε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, αρμόδιος για την «επικοινωνία» με τους παρέχοντες την «τεχνική υποστήριξη», Γ. Γλυνός.

Και… έκανε υποδείξεις. Είπε, πως η ανάπτυξη δεν πρέπει να συγχέεται με τη μεγέθυνση και πως πρέπει να εστιάσουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης για τα οποία μεγάλη σημασία έχει το ίδιο το κράτος δια των ελεγκτικών του μηχανισμών και των δυνατοτήτων που προσφέρει στην επιχειρηματικότητα.

Συγγνώμη, αλλά αφού τα ξέρετε τόσο καλά ώστε να τοποθετείστε κιόλας και να κάνετε και υποδείξεις, γιατί δεν τα φτιάχνατε όλα αυτά μόνοι σας, παρά χρειάστηκε να σας στείλουν ολόκληρη ομάδα κρούσης;

Η δική σας αποστολή – και των πάνσοφων προϊσταμένων σας – ποια είναι; Να παίρνετε τους μισθούς σας;

Εδώ μιλάμε για την πλήρη ανικανότητα! Από καταβολής κοινοτικών πλαισίων στήριξης, οι ατασθαλίες, αστοχίες σε δεσμεύσεις πόρων (συχνά κατά 75%) και οι απώλειες κονδυλίων αποτελούν το έπος της σύγχρονης Ελλάδας.

Και μας ένοιαξε τώρα μήπως και υποκατασταθούν οι υπεύθυνοι για όλα αυτά;

Ποιος ξέρει τι να σκέφτεται ο Ράιχενμπαχ, την ώρα που… μας καλοπιάνει μπας και τον διώξουμε - κι" αυτόν μετά την τρόικα!


Ελέυθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο