Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο μεγάλο είναι το διαδίκτυο;

Έχετε σκεφτεί πόσες σελίδες υπάρχουν στο διαδίκτυο; Πολλοί θα πουν ότι πρόκειται για μία εύκολη απάντηση αφού όλα μπορούν να καταγραφούν, όμως ο ακριβής αριθμός των σελίδων που συνθέτουν τον παγκόσμιο «ιστό» ίσως είναι άγνωστος.
Όπως υποστηρίζει ο Kevin Kelly, ιδρυτής του περιοδικού Wired, υπάρχουν τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο σελίδες στο internet, κάτι που σημαίνει ότι ο… εγκέφαλος του διαδικτύου έχει περισσότερους νευρώνες από την ουσία που βρίσκεται στα ανθρώπινα κρανία και οδηγεί τη σκέψη μας.
Το World Wide Web Foundation, που ίδρυσε ο Tim Berners-Lee, προσπαθεί να βρει πόσο μεγάλο είναι πραγματικά το διαδίκτυο. Με 1 εκατομμύριο δολάρια που έλαβε ως δωρεά από την Google, το ίδρυμα σκοπεύει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα στις αρχές του επόμενου έτους, με το World Wide Web Index, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Steve Bratt.

«Ο Web Index θα είναι ο πρώτος παγκόσμιος πολυδιάστατος δείκτης μέτρησης του διαδικτύου καθώς και του αντίκτυπου που έχει στον κόσμο και στα κράτη. Θα καλύπτει ένα μεγάλο αριθμό ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών, επιτρέποντας συγκρίσεις τάσεων και επιδόσεων», σημειώνει το ίδρυμα.
Πηγή:www.capital.gr

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο