Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ειρωνείες και σκληρές δηλώσεις Λαγκάρντ κατά της Ελλάδας

Πρωτοφανής επίθεση στους Έλληνες από τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Διαβάστε τι είπε για τους Έλληνες γονείς
φοροφυγάδες. Απάντηση σοκ για τη φτώχεια στη χώρα μας

Συνέντευξη που θα συζητηθεί ποικιλοτρόπως έδωσε η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Βρετανικό Guardian.

Το κείμενο που υπογράφουν οι Larry Elliott και Decca Aitkenhead ξεκινάει αναφέροντας ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, έχει μεγαλύτερη συμπάθεια για τα παιδιά στερούνται αξιοπρεπούς εκπαίδευσης στην υποσαχάρια Αφρική από ό, τι για πολλούς από εκείνους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στην Αθήνα.

Στη συνέντευξη εμφανίζεται αδιάλακτη επιμένοντας ότι είναι ώρα να πληρώσει η Ελλάδα και καθιστά σαφές ότι το ΔΝΤ δεν έχει καμία πρόθεση άμβλυνσης των όρων του πακέτου λιτότητας της χώρας.

Χρησιμοποιώντας ίσως την πιο σκληρή γλώσσα των δυόμισι ετών της κρίσης, η Langarde λέει ότι Έλληνες γονείς ότι πρέπει....

να αναλάβουν την ευθύνη για το αν τα παιδιά τους να επηρεάζονται από τις περικοπές των δαπανών.

"Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν φόρους τους", δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα, η οποία έχει δει την οικονομία της συρρικνώνεται κατά ένα πέμπτο από την έναρξη της ύφεσης, έχει δεχθεί εντολή για περικοπές μισθών, συντάξεων και δημόσιων δαπανών, σε αντάλλαγμα για οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι Ελληνίδες μητέρες και το χωριό στο Νίγηρα

Ερωτηθείσα για το εάν είναι σε θέση να καταλάβει τις μητέρες μου δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μαίες ή τους ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν σωτήρια για την ζωή τους φάρμακα , η κα Λαγκάρντ κράτησε πολύ σκληρή στάση.

"Σκέπτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα, που έχουν δάσκαλο μόνο δύο ώρες την ημέρα, και μοιράζονται τρία από αυτά την ίδια καρέκλα και είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν γράμματα. Τους έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Πιστεύω ότι αυτοί χρειάζονται ακόμη περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα" είπε χαρακτηριστικά.

Η Γαλλίδα πολιτικός, προβλέπει ότι η κρίση του χρέους δεν έχει ακόμη κάνει τον κύκλο της και, προσθέτει "Όσον αφορά την Ελλάδα μπορώ επίσης να σκεφτώ όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φορολογία όλη την ώρα. Με απασχολούν "εξίσου" με τους Έλληνες στερούνται των δημόσιων υπηρεσιών.

"Νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους συλλογικά". Ερωτηθείσα για το πώς, απαντά "Με την καταβολή του φόρου από όλους".

Η ώρα της πληρωμής

Σε ερώτηση για το εάν ουσιαστικά λέει στους Έλληνες -όπως και άλλοι στην Ευρώπη-, ότι είχαν μια καλή στιγμή και είναι τώρα η ώρα της πληρωμής, εκείνη απαντά: "Ναι Αυτό είναι σωστό."

Η παρέμβαση από την Λαγκάρντ έρχεται μετά την ενημέρωση από την υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση για την απότομη πτώση των φορολογικών εσόδων – κάτω από το ένα τρίτο μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με τους όρους της διάσωσης της χώρας, η Αθήνα συμφώνησε να βελτιώσει τις κακές επιδόσεις της στην είσπραξη των φόρων, προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Στην συνέντευξή της η Λαγκάρντ αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει δεχθεί ηπιότερη μεταχείριση από μια φτωχή χώρα τους αναπτυσσόμενου κόσμου, και ότι το ΔΝΤ δεν έχει πρόβλημα να επιβάλει αυστηρές προϋποθέσεις ακόμη και σε ένα πλούσιο έθνος.

"Όχι, δεν είναι δύσκολο Όχι. Η αποστολή του ταμείου, και η δουλειά μου να λέω την αλήθεια, ανεξάρτητα το ποιος είναι πέρα από τον πίνακα. Και σας λέω κάτι:.. Είναι μερικές φορές δύσκολο να πούμε στην κυβέρνηση μια φτωχής χώρας, όπου οι άνθρωποι ζουν με $ 3.000, $ 4.000 ή $ 5.000 ανά κάτοικο, ανά έτος, μέτρα για να ενισχύσει ουσιαστικά τον προϋπολογισμό και να μειώσει το έλλειμμα. Γιατί ξέρουμε τι σημαίνει από πλευράς των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης για τους φτωχούς. Έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη έχει μεγάλο αριθμό σχολίων, άλλα επικριτικά και άλλα που υποστηρίζουν όσα λέει η Λαγκάρντ.

Από news247
Greki-Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο