Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «ΒΕΛΟΥΣ»

Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χαιρετίζει την επέτειο της εκδήλωσης του Κινήματος του Ναυτικού κατά της δικτατορίας, που έλαβε μορφή με την αποχώρηση του Αντιτορπιλικού «Βέλος» με κυβέρνητη το Νίκο Παππά από την άσκηση του ΝΑΤΟ ανοικτά της Σαρδηνίας και τον κατάπλου του στο Φιουμιτσίνο όπου αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και λοιπό πλήρωμα ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Μπορεί να μην ευοδώθηκαν τα διάφορα εναλλακτικά σχέδια του Κινήματος σχετικά με την πλήρη ανάπτυξή με στόχο την ανατροπή της χούντας και τον ορισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας (καθώς το καθεστώς προέβη σε συλλήψεις, φυλακίσεις και βασανισμούς δεκάδων μελών), αλλά η αποχώρηση του «Βέλους» αποτέλεσε ηχηρό μήνυμα άρνησης και εναντίωσης στις βουλές των συνταγματαρχών. Ένα μήνυμα, το οποίο εξέλαβε τεράστια διεθνή απήχηση.

Με την υπόθεση του «Βέλους» κατέστη σαφές σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη, ότι οι πραξικοπηματίες δεν είχαν την πλήρη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι υπήρχαν πόλοι δημοκρατικής αντίστασης εντός τους. Ειδικότερα μάλιστα στο Πολεμικό Ναυτικό, που από την έναρξη κιόλας της μαύρης επταετίας, έδειξε με την παραίτηση του αρχηγού του Κωνστ. Εγκολφόπουλου, ότι δεν συναινεί σε συνταγματική και πολιτειακή εκτροπή.

Μεσολαβώντας ακόμη ανάμεσα στην κατάληψη της Νομικής και το μαζικό ξεσηκωμό φοιτητών και νεολαίας στο Πολυτεχνείο, εκπέμφθηκε επίσης το πολιτικό μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήταν εχθροί του πολίτη και της Δημοκρατίας και ότι θα έπρεπε κανονικά να λειτουργούν ως θεματοφύλακας της συνταγματικής ομαλότητας και της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης.

Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πιστεύει ότι πράξεις σαν εκείνη των πρωταγωνιστών της ιστορίας του «Βέλους» και του Κινήματος του Ναυτικού πρέπει να βρίσκουν συνεχιστές για πάντα και πρωτίστως, σε μέρες σαν αυτές που ζούμε σήμερα.

Ο ελληνικός λαός επωμίζεται αυτή την ώρα επίθεση οικονομικού στραγγαλισμού, από τους δανειστές μας, το διευθυντήριο της Τροϊκας και τις εδώ φιλομνημονιακές πολιτικές -και όχι μόνο- δυνάμεις. Και ενώ διαπιστώνει ότι μόνη λύση σωτηρίας είναι η αντίδρασή του στα τετελεσμένα της νέας τάξης πραγμάτων, τελεί υπό την απειλή πολιτικών εκβιασμών και υπό το σκότος της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης.

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστροφή του, ούτε και θα δηλώσει υπακοή στη χούντα του εκφοβισμού και της χειραγώγησης, που δεν εμφανίζεται με χακί στολή και πηλίκιο, αλλά με γκρι κοστούμι και γραβάτα. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ξεχωριστά, ομάδες ολόκληρες συμπολιτών μας και σύσσωμη η κοινωνία, έχοντας πίστη στις δυνάμεις μας και στο όραμα μίας Ελλάδας εθνικά υπερήφανης, κοινωνικά ισχυρής και οικονομικά αναπτυγμένης, όπως στις 6 Μαϊου έτσι και στις 17 Ιουνίου, θα εκδηλώσουμε το δικό μας «Βέλος» και με τον αγώνα μας θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες μας, όσο και τα όνειρα που κάνουμε για το αύριο της Πατρίδας και των παιδιών μας.

στην εκδήλωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού, που θα πραγματοποιηθεί απόψε 23 Μαϊου 2012 πάνω στο Αντιτορπιλικό Βέλος στο Τροκαντερό, το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα εκπροσωπηθεί από τον βουλευτή της Περιφέρειας Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Παναγιώτη Μελά, τον βουλευτή Β´ Πειραιά Γιάννη Κουράκο και τον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και στέλεχός μας, υποναύαρχο ε.α. του ΠΝ κ. Ιωάννη Θεοφανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο