Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Η ώρα της αλήθειας"

Γράφει ο Δημήτρης ΚουτρομάνοςΣτις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες καλούμαστε κάθε τέσσερα χρόνια (ή και νωρίτερα, όπως τώρα) να εκλέξουμε τους 300 αντιπροσώπους μας που θα συγκροτήσουν τη «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Εδώ –δυστυχώς- εξαντλείται ο ρόλος μας.

Οι «300 εκπρόσωποι του Έθνους» με τη σειρά τους οφείλουν να αναδείξουν την Κυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα τέσσερα -το πολύ-χρόνια.
Στις 6-5-2012 ο λαός έπραξε το καθήκον του: Εξέλεξε τους 300 βουλευτές του. Αυτοί όμως, αντί να σχηματίσουν Κυβέρνηση μας καλούν σε “επαναληπτικές” εκλογές. Προφανώς μας έκριναν «μετεξεταστέους», μας λένε δηλαδή ότι δεν ψηφίσαμε σωστά και μας καλούν να το ξανασκεφτούμε και να «διορθώσουμε» την ψήφο μας (διαφορετικά δεν θα είχαν νόημα οι νέες εκλογές).
Πολύ ωραία λοιπόν, να το ξανασκεφτούμε. Αλλά και τα κόμματα θα πρέπει αυτή τη φορά να μας πουν με σαφήνεια ποια ακριβώς κυβέρνηση μας προτείνουν.
Και δεδομένου ότι οι αυτοδυναμίες αποτελούν παρελθόν και βρισκόμαστε στον αστερισμό των συνεργασιών, όλοι όσοι (ισχυρίζονται ότι) θέλουν να μας κυβερνήσουν θα πρέπει να μας εξηγήσουν, εκτός απ’ το αναλυτικό πρόγραμμά τους και με ποιους άλλους σκέφτονται να το υλοποιήσουν, με ποιους σκοπεύουν να συνεργαστούν.
Όχι αόριστα και θεωρητικά αλλά συγκεκριμένα και ρεαλιστικά. Αφού πρώτα καταλήξουν οι ίδιοι και ενημερώσουν και τα στελέχη τους, ώστε να συμπεριφέρονται ανάλογα όταν αρθρογραφούν ή βρίσκονται στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα.
• Ο Αντώνης Σαμαράς με ποια κόμματα σκέφτεται να σχηματίσει κυβέρνηση; Αυτά συμφωνούν; Ή θα επαναφέρει το σενάριο «εκλογές μέχρι την αυτοδυναμία»;
• Ο Αλέξης Τσίπρας ποιές πολιτικές δυνάμεις εννοεί και ποιες εξαιρεί απ’ την «κυβέρνηση της Αριστεράς» που επαγγέλλεται; Το ΠΑ.ΣΟ.Κ συμπεριλαμβάνεται; Αρκεί μόνο ο η ΔΗΜ.ΑΡ.;
• Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με ποιους θα σχηματίσει την «Κεντροαριστερή κυβέρνηση» που προτείνει; Μπορεί και με το Σαμαρά; Με τον Τσίπρα; Υπάρχει άλλη εκδοχή;
• Η Αλέκα Παπαρήγα θα σταματήσει κάποτε να «σφυρίζει αδιάφορα» απέναντι στο ζήτημα της διακυβέρνησης;
• Ο Φώτης Κουβέλης θα επιμείνει στη λογική (;) «θέλω οπωσδήποτε και τον Τσίπρα»;
• Ο Πάνος Καμένος θα μπορέσει να συνεργαστεί με τους «δοσίλογους»;
Η εποχή του «άλλα σκέφτομαι, άλλα λέω κι’ άλλα κάνω» (θέλω να πιστεύω ότι) έχει περάσει. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ας το σκεφτούν καλά όλοι όσοι θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις 17-6-2012.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο