Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Τα βρέφη μένουν στις μαιευτικές κλινικές αν δεν πληρωθούν τα νοσήλια

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του BBC για τα ελληνικά νοσοκομείο που έχουν σκληρύνει την στάση τους απέναντι στους ασθενείς που δεν έχουν να
πληρώσουν.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, πολλοί είναι οι Έλληνες που είναι άνεργοι ή πληρώνονται με...
μαύρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Αν λοιπόν μια γυναίκα που δεν έχει ούτε ιδιωτική ασφάλιση, πάει να γεννήσει και δεν έχει να πληρώσει τότε σύμφωνα με το σοκαριστικό ρεπορτάζ, τα ελληνικά νοσοκομεία δεν θα της δώσει το παιδί της.

Θα πρέπει να πληρώσει τα νοσήλια και μετά μπορεί να πάρει το παιδάκι της και να φύγει.

«Με την ανεργία να έχει φτάσει στο 21% και τους φόρους να επιβάλλονται κάθε μήνα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον καμία ιατρική κάλυψη» λέει στο BBC ο γιατρός Νικήτας Κανάκης.

Η γιατρός Κατερίνα Στυψανέλη, μιλώντας στο BBC, είπε ότι στο παρελθόν αρκετοί διευθυντές δεν ζητούσαν χρήματα όταν ήξεραν πως οι γονείς δεν είχαν τα λεφτά για να πληρώσουν. «Έκαναν τα στραβά μάτια γιατί γνώριζαν ότι οι γονείς ήταν από φτωχή οικογένεια.

Όμως τώρα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί δέχονται πιέσεις από το υπουργείο για να αυξήσουν τα έσοδα. Δεν φταίει το νοσοκομείο αλλά οι κυβερνήσεις γιατί αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν. Αυτή υποτίθεται πως είναι η δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους».

Σε νοσοκομείο της Αθήνας μπήκε πριν λίγο καιρό η Άννα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα), για να γεννήσει. Όταν η Άννα πήγε να πάρει το νεογέννητο παιδί της για να πάει στο σπίτι της ζήτησαν 1.200 ευρώ. Όμως η Άννα δεν είχε να πληρώσει τόσα λεφτά και έδωσε όσα είχε. Όπως της ανακοίνωσαν δεν πρόκειται να πάρει το παιδί της αν δεν πληρώσει όλο το ποσό.

«Κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι. Δεν γίνεται αλλιώς. Οι μητέρες πρέπει να γεννήσουν, αλλά αν δεν έχουν λεφτά τι θα κάνουν; Θα γεννήσουν στον δρόμο; Δεν γίνεται. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για ασθενείς σε άλλους τομείς εκτός της γυναικολογικής», τονίζει η γιατρός.

«Μου το είχαν ξανακάνει πριν από 20 μήνες όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί. Δεν με άφηναν να το πάρω αν δεν πληρώσω», είπε η Άννα.

Τελικά κατάφερε να πάρει το παιδί με την βοήθεια της γιατρού Στυψανέλη. Επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου και έδωσε τελικά την άδεια να πάρει το παιδί όμως θα πληρώνει με δόσεις τα όσα χρωστάει.


News 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο