Συχνές επαφές με παράγοντες, πολιτικούς, δημοσιογράφους και με στελέχη μικρής Τράπεζας φαίνεται ότι είχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τόσο κατά την περίοδο της παντοδυναμίας του όσο και μετά την «πτώση» του.
Στα συνολικά 18 ημερολόγια που τηρούσε ο πρώην υπουργός περιλαμβάνονται δεκάδες αναφορές σε συναντήσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα με μεγάλη δύναμη κατά το παρελθόν αλλά και σήμερα, καθώς και με γνωστούς δημοσιογράφους. Ονόματα, ηχηρά τα οποία όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν είναι ποινικά αξιολογήσιμα, καθώς δεν συνδέονται με καμία απολύτως έκνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού.
Ωστόσο, παρουσιάζουν έντονο πολιτικό ενδιαφέρον σε σχέση με τις πιθανές «ζυμώσεις» και τα «παρασκήνια» την περίοδο της παντοδυναμίας του Άκη Τσοχατζόπουλου. Τα ραντεβού του, πάντως, όπως διαπιστώνει κανείς χρόνο με το χρόνο «αραιώνουν» και περιορίζονται σε συναντήσεις με δικηγόρους, ενώ τελευταία εμφανίζεται να επικοινωνεί συχνά με έναν ισχυρό επιχειρηματία ζητώντας του στήριξη!
Τα ραντεβού του Άκη
Μόνο κατά την περίοδο 2000, 2001, δηλαδή της παντοδυναμίας του ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημειώνει στα προγραμματισμένα ραντεβού του, γεύματα και Breakfast με πολλά πρόσωπα που κυριαρχούν και σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας και μετέπειτα Ανάπτυξης φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με όλες τις τάσεις που επικρατούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δέχεται στο γραφείο του στην Κομνά Τράκα ή συναντά εκτός άτομα του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού μπλοκ», ενώ παράλληλα κλείνει ραντεβού με στελέχη του κινήματος που ανήκουν στο αποκαλούμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ».
Πάντως, όπως προκύπτει μέσα από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του υπόδικου πλέον πρώην υπουργού ακόμη και μετά την «πτώση» του θεωρούσε πως είχε ακόμη τη δύναμη να... κινεί τα νήματα, και να προσβλέπει στην άνωθεν παρέμβαση για να «καθαρίσει» ποινικά. Εκτιμούσε, μάλιστα ότι μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Στις αποκαλυπτικές σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου φαίνεται ότι ο ίδιος ήλπιζε στην παρέμβαση του μέχρι πρότινος υπουργού Δικαιοσύνης και παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Κι' αυτό για δυο λόγους, όπως σημειώνει: «Δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα» και «Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής».
Ευελπιστούσε δε –όπως μαρτυρούν οι ιδιόχειρες σημειώσεις του- ότι μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, θα πετύχαινε το στόχο του, το αργότερο μέχρι τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου: «Νέα κυβέρνηση! Λουκάς Παπαδήμος! Προσπάθεια άμεσης δράσης! Δικαιοσύνη τώρα παρέμβαση. Το κλίμα κατάλληλο! Μέχρι τέλος του χρόνου, μέσα Γενάρη. Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά κλείσιμο της υπόθεσης!», γράφει.
Ονόματα δικαστικών
Ακολούθως, καταγράφει τα ονόματα των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση λέγοντας: «Ράικου, Κυβέλου, Σίσκου. Ρόλος Παπαϊωάννου».
Και επιμένει: «Παρέμβαση τώρα. Όσο λιγότερες διώξεις τόσο καλύτερα. Το καλύτερο θα ήταν να πάει στο αρχείο τώρα με δεδομένη την ακυρότητα». Όμως, όπως στη συνέχεια τονίζει η «δομή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είναι μία αυτοτελής και αυτονομημένη εξουσία που ρυθμίζει τα θέματα κατά το δοκούν» αλλά «o Μ. (εννοεί τον Παπαϊωάννου) δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί μαζί τους. Παρόλο που θα μείνει υπουργός Δικαιοσύνης, αφού υπάρχει Λουκάς Παπαδήμος (φίλος του). Δηλώνει ότι δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές γι' αυτό δεν έχει δεσμεύσεις σε κανένα».
Ξεφυλλίζοντας τις δυσανάγνωστες ιδιόχειρες σημειώσεις του πρώην υπουργού διαπιστώνει κανείς ότι είχε επικοινωνία με συγκεκριμένο πρόσωπο από τον οποίο προσδοκούσε πιθανότατα στήριξη και βοήθεια. Φέρει τα αρχικά Β.Β. Εισαγγελικές πηγές αποσαφήνιζαν, πάντως προς αποφυγή παρανοήσεων ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ο «Βαγγέλης Βενιζέλος». Άλλωστε, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με πολλές δηλώσεις του αναφερόμενος στο πρόσωπο του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τόνους ότι ο πρώην υπουργός αποτελεί παρελθόν για το κόμμα, από το οποίο –όπως είναι γνωστό- έχει διαγραφεί οριστικά.
Από τα ψιλά γράμματα του ημερολόγιου προκύπτει ακόμη σχέση του Άκη Τσοχατζόπουλου ως και το 2011 με πρώην και νυν στελέχη μικρής Τράπεζας, γεγονός που ενδεχομένως χρήζει περαιτέρω δικαστικής έρευνας.
Newsbomb
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!
Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.