Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Καμία κατηγορία για μένα»!

Ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με τον Παναθηναϊκό, ενώ ξεκαθάρισε πως η φιλοσοφία της Εθνικής Ελλάδος δεν αλλάζει κόντρα στην Βοσνία και προτεραιότητα είναι το... μηδέν πίσω!



Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος για τα επικείμενα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας με την Βοσνία και την Σλοβακία στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για:

Το θέμα που ανέκυψε με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός λόγω των τραυματισμών των Βύντρα και Χριστοδουλόπουλου αλλά και τα παράπονα των Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού γενικά: Κοιτάξτε να δείτε. Εγώ δεν νιώθω κάτι εναντίον των ομάδων και δεν έχω κάτι με τις ομάδες. Πριν από λίγο μας ήρθε ένα φαξ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Δεν έχει μέσα ούτε κάποιες κατηγορίες για μένα ούτε παρεμβαίνει στην δουλειά μου. Απλώς για να είναι ξεκάθαρο και για να καταλάβουν οι σύλλογοι και οι προπονητές τι κάνουμε εμείς εδώ κατά πρώτο λόγο δεν λάβαμε καμία πληροφόρηση για κάποιο παίκτη που να είχε πρόβλημα. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ξέρουν οι σύλλογοι οφείλουν να το μεταφέρουν στην Εθνική για να ξέρουμε το πως να προχωρήσουμε.

Κατά δεύτερο λόγο πάντα έχουμε μία ατομική κουβέντα με κάθε παίκτη της Εθνικής για να μάθουμε το πως νιώθει. Σε αυτήν την συζήτηση ο κ. Καρβουνίδης, εγώ και οι εκάστοτε παίκτες μιλάμε για το πως είναι. Εκεί παρουσιάστηκαν οι Τοροσίδης, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος και Νίνης και μου είπαν ότι νιώθουν κούραση. Πως έχουν σημάδια κόπωσης.

Από την δική μας πλευρά κάναμε ότι πρέπει για να τους προφυλάξουμε από την στιγμή που δεν έχουμε πληροφόρηση από τους συλλόγους τους. Η προπόνηση της Δευτέρας είχε 5 λεπτά διατάσεις, 6 λεπτά τρέξιμο, 2 λεπτά χαλαρό περπάτημα, τρέξιμο σε χαλαρό τέμπο και μετά κάποια λεπτά διατάσεις. Ήταν δηλαδή προπόνηση αποκατάστασης.

Στην προπόνηση της Τρίτης οι τρεις από τους παίκτες για τους οποίους μιλάμε (σ.σ. Χριστοδουλόπουλος, Τοροσίδης και Μανιάτης) έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Πρόγραμμα σε αργό τέμπο παρότι οι ίδιοι εξέφρασαν την θέληση να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα. Θεώρησα πως θα ήταν καλύτερο να μην λάβουν μέρος.

Όσιν αφορά στους υπόλοιπους κάναμε 18 λεπτά ζέσταμα σε χαλαρό τέμπο και μετά τακτική δουλειά στο μισό γήπεδο και ύστερα πήγαμε σε χαλαρούς ρυθμούς. Όσοι είχαν αγώνες την Κυριακή δεν μετείχαν στο πρόγραμμα. Έμειναν όσοι δεν είχαν παίξει κάνοντας μία προπόνηση πιο αυξημένης έντασης. Αφού μιλήσαμε με όλους τους παίκτες πάλι και ήταν έτοιμοι κάναμε 15 λεπτά ζέσταμα, μετά άσκηση με πάσες και ύστερα τακτική.

Την Τετάρτη στην άσκηση της τακτική ο Λάζαρος μου είπε για την ενόχληση που είχε. Σταμάτησε την προπόνηση και πήγε για εξετάσεις. Τον στείλαμε αμέσως στο νοσοκομείο. Μου είπαν πως χρειάζεται ξεκούραση για 3-4 μέρες και ότι εάν τον ήθελα θα ήταν διαθέσιμος για την Σλοβακία.

Δεν θεώρησα πως υπήρχε λογική στο να κρατήσω τον παίκτη παραπάνω μέρες και να ρισκάρουμε να τον χάσουμε για περισσότερο καιρό. Οπότε θεώρησα καλύτερο για εκείνον να ξεκουραστεί και μετά να αφοσιωθείσ τις υποχρεώσεις της ομάδας του. Ναι μεν εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στους στόχους της Εθνικής, όμως πάντα δείχνουμε μεγάλη προσοχή στους παίκτες και στο τι πρέπει να κάνουν εκείνοι για να βοηθούν τους συλλόγους τους.

Ο Βύντρα είναι μία άλλη περίπτωση. Θέλει συνέχεια να προπονείται. Μίλησα μαζί του και με τον Μανιάτη και οι δύο αισθάνονταν πολύ καλά. Οπότε προπονήθηκαν. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Ποτέ δεν προπονούμαστε περισσότερο από 90'. Διατηρούμε την φυσική κατάσταση και δουλεύουμε στην τακτική. Κοιτάζουμε να κρατήσουμε τους παίκτες στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και μετά να τους δουλέψουμε τακτικά. Τώρα ξέρετε και εσείς τι συνέβη. Μετά από αυτήν την εξήγηση όλοι ξέρουμε καλύτερα το τι έγινε.

* Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΠΟ, Μιχάλης Τσαπίδης, που επισήμανε ότι ενώ στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο site της γίνεται λόγος για λαθος και αμέλεια στο φαξ που εστάλη στην Ομοσπονδία δεν υπάρχει πουθενά τέτοια αναφορά.

Το εάν υπάρχουν κόντρες με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και το πως εισπράττει ο ίδιος την διαμάχη: Εμείς παιδιά ασχοληθήκαμε με το χαρτί αυτό επειδή μας το έστειλαν. Επί της ουσίας όμως δεν είμαστε εδώ για να σχολιάζουμε τέτοια πράγματα. Δεν μπαίνουμε στην διάμαχη κανενός. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην δική μας δουλειά. Έλαβα πριν από λίγο μήνυμα από τον κ. Φερέιρα για καλή επιτυχία στα παιχνίδια της Εθνικής οπότε εδώ να τελειώσει το θέμα.

Τις απουσίες που έχει η Εθνική και τους αγώνες με Βοσνία και Σλοβακία: Πάντα έχει την δική του σημασία ότι υπάρχουν απουσίες όμως εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό. Ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος χτύπηθηκε από αρρώστια που έπρεπε να είχε στα 5 και στα 6 του χρόνια δεν είναι κάτι που περιμένεις ή μπορείς να έχεις ήδη υπολογίσει.

Εμείς θα πρέπει να δώσουμε βάρος σε ότι παίκτες έχουμε για να πάρουμε καταρχήν ένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Βοσνία. Εάν χάνουμε τον χρόνο μας βλέποντας το τι έχει γίνει με τον κάθε παίκτη θεωρώ ότι χάνουμε το focus μας και την δική μας στρατηγική για το πως πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας με την Βοσνία.

Έα παιχνίδι που όπως με την Σλοβακία δεν είναι καθοριστικής σημασίας γιατί υπάρχει χρόνος. Είναι όμως δύο πολύ σημαντικά παιχνίδι. Με την Βοσνία που ξεκινάμε έχουμε να πούμε ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, που θα παλέψει με εμάς για την πρώτη θέση που οδηγεί στην Βραζιλία. Θα υπάρξει καλό θέαμα με τις δύο ομάδες να έχουν ως στόχο τους τη νίκη.

Η Βοσνία είναι φύση επιθετική ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα έρθει εδώ να παίξει άμυνα. Θα έρθει με τον δικό της τρόπο παιχνιδιού. Αυτόν που γνωρίζει πολύ καλά. Θεωρώ ότι έχουμε μελετήσει καλά τον αντίπαλο. Έχουμε δει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ομάδας αυτής. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι.

Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση, που προέρχεται από τα καλά αποτελέσματα. Ξέρουμε το τι πρέπει να κάνουμε. Οπότε και έχοντας γνώση πως είναι ένα παιχνίδι αρκετά αυξημένης δυσκολίας πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες κόντρα στην Βοσνία και να πάρουμε τη νίκη.

Την φιλοσοφία της Εθνικής και την προσέγγιση του τρόπου παιχνιδιού της: Η δική μας φιλοσοφία δεν αλλάζει. Από την ώρα που ήρθα στην Εθνική Ελλάδας η νοοτροπία δεν αλλάζει. Εάν ρωτήσεις τους παίκτες θα στην πουν ακόμα και στα πορτογαλικά τόσες φορές που έχουν δει τον πίνακα. Η βάση μας είναι το πως θα πάμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει. Δεν θα αλλάξει.

Το τι ποδόσφαιρο θα παίξει η Ελλάδα: Η δική μας φιλοσοφία έχει να κάνει με τον έλεγχο του παιχνιδιού. Την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Σε κάθε περίπτωση οι προσανατολισμοί μένουν οι ίδιοι. Εάν θυμάμαι μόνο με την Κροατία δεν μπορέσαμε να κάνουμε καθόλου ότι θέλαμε. Ήμασταν συνέχεια στην άμυνα και δεν μπορέσαμε να κινηθούμε σωστά. Και με την Γερμανία έγινε το ίδιο.

Ακόμα και με την Ρωσία η ομάδα είχε τον έλεγχο. Είχε την μπάλα στα πόδια της. Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να ελέγξουμε τον αγώνα. Δεν αξίζει μόνο να έχει σωστές επιθέσεις αλλά και πρέπει να έχεις και καλή αμυυνική κλετουργία. Ξεκινάμε με στόχο τη νίκη και μετά θέλουμε να μην χάσουμε. Πίσω να μην δεχθούμε γκολ και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει μπροστά.

Την δοκιμή του Κατσουράνη ως σέντερ μπακ: Αυτό οπου έγινε χθες στην προπόνηση είχε να κάνει με έναν πειραματισμό. Μία εναλλακτική επιλογή. Μία εναλλακτική που είναι έαν θέλετε πιο επιθετική. Το δοκιμάσαμε για 15 λεπτά για να δούμε το πως ανταποκρίνονται οι παίκτες. Εάν βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση αύριο δεν γίνεται να πω στους παίκτες μου να το εφαρμόσουμε και να μην το έχουμε δοκιμάσει καθόλου. Θα τους το λεώ και μετά θαα μου λένε τώρα τι θα γίνει.


tromaktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο