Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λαχανόκηπο​ι στα μπαλκόνια ...

Το Εργαστήρι κηπουρικής «Φτιάχνω Κήπο με τα χεράκια μου» (www.ftiaxnokipo.gr) προσφέρει την απαραίτητη γνώση και τα ερεθίσματα που χρειάζεται ένας κηπουρός στην πόλη.
Από τη νέα «σχολική χρονιά» το «Φτιάχνω κήπο με τα χεράκια μου» ταξιδεύει και στην Αθήνα.
Η νέα περίοδος ξεκίνησε ήδη με νέα τμήματα σε 5 θεματικές ενότητες:
Στη θεματική ενότητα «Λαχανόκηπος στο μπαλκόνι μου» μαθαίνουμε την οργάνωση ενός λαχανόκηπου στο μπαλκόνι μας και τα σωστά δοχεία φύτευσης. Αναλύουμε τί και πότε μπορούμε να φυτέψουμε, να μεταφυτέψουμε και  να συγκομίσουμε. Μαθαίνουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπορείο, πώς θα ανακυκλώσουμε τα υλικά μας και πώς θα λιπάνουμε και θα προστατέψουμε οικολογικά τα φυτά μας. Επίσης, εξετάζουμε ποιες είναι οι εργασίες που πρέπει να γίνουν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε να έχουμε πάντα δική μας συγκομιδή ζαρζαβατικών.
Στο “Φτιάχνω κήπο με καλλωπιστικά φυτά στο μπαλκόνι μου” μαθαίνουμε να οργανώνουμε σωστά και μελετημένα όλες τις εργασίες που θα χρειαστούν για τη δημιουργία ενός όμορφου, πολύχρωμου και τακτοποιημένου μπαλκονιού και κήπου. Μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε τα απαραίτητα υλικά και τις σωστές γλάστρες. Βλέπουμε ένα προς ένα δεκάδες είδη φυτών εξωτερικού και εσωτερικού χώρου ώστε να μάθουμε να διαλέγουμε σωστά τα φυτά μας με βάση τις ανάγκες μας, το χρόνο μας, το χώρο μας και τις απαιτήσεις των ίδιων των φυτών. Μαθαίνουμε πώς να φυτεύουμε, να μεταφυτεύουμε, να πολλαπλασιάζουμε, να συντηρούμε και να προστατεύουμε τα λουλούδια μας, έτσι ώστε να έχουμε πάντα ένα καταπράσινο μπαλκόνι ή κήπο.
Στην ενότητα «Φυτοπροστασία – Υποστρώματα – Κομποστοποίηση» μαθαίνουμε για την προστασία των φυτών μας με φυσικούς τρόπους (π.χ. συγκαλλιέργειες). Αναλύουμε τους διάφορους τύπους χώματος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο ή τις γλάστρες μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μαθαίνουμε για τις πιο συχνές ασθένειες των φυτών και διάφορους τρόπους για την καταπολέμησή τους. Φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτικά φυτοπροστατευτικά με απλά υλικά καθημερινής χρήσης για την οικολογική προστασία των φυτών μας. Μαθαίνουμε για τα λιπάσματα και τη σωστή χρήση τους και για τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούν τα φυτά μας. Τέλος, μαθαίνουμε για την κομποστοποίηση, μία πολύ απλή μέθοδο οικιακής ανακύκλωσης και για τη χρήση του κομπόστ για τη λίπανση των φυτών μας.
Στη θεματική ενότητα «Αρωματικά φυτά & Βότανα και η χρήση τους» μαθαίνουμε για την ποικιλία των αρωματικών φυτών αλλά και των βοτάνων που μπορούν να καλλιεργηθούν στο σπίτι μας. Αναλύουμε τις ιδιαιτερότητες, τις απαιτήσεις και τις ιδιότητες των αρωματικών φυτών και των βοτάνων. Μαθαίνουμε τις εφαρμογές τους στην κουζίνα, στην κοσμετική και στην καθημερινότητα.
Στην ενότητα «Κηπουρική για παιδιά» (6-11 ετών) εισάγουμε τους λιλιπούτειους κηπουρούς στις βασικές έννοιες της κηπουρικής. Μαθαίνουμε στα παιδιά τα βασικά για τα λαχανικά και τα καλλωπιστικά φυτά και τον κύκλο ζωής των φυτών. Δείχνουμε στους μικρούς μαθητές πώς να φυτεύουν σε γλάστρα και πώς να φροντίζουν τα φυτά τους έτσι ώστε να αναπτύξουν την υπευθυνότητά τους. Δημιουργούμε μαζί τους νέα φυτά από σπόρο ή από κλαδάκια και φτιάχνουμε μαζί τους εύκολες κατασκευές και διακοσμητικά για τον κήπο ή το μπαλκόνι.
Τα μαθήματα γίνονται στη Θεσσαλονίκη στον φιλόξενο χώρο του ΑγρΟραμα στην οδό Π.Π.Γερμανού 44 στο κέντρο της πόλης.
Εγγραφές γίνονται συνέχεια και ξεκινάνε νέα τμήματα με τη συμπλήρωση των θέσεων κάθε τμήματος. Στην ιστοσελίδα www.ftiaxnokipo.gr, στα τηλέφωνα 2310271950, 6936049079,  6943834921 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@ftiaxnokipo.gr , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο