Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μια χρεωκοπία όχι σαν όλες τις άλλες…θα την αφήσουμε να γίνει;

του Ευάγγελου Σταυριανάκη
Το επίπεδο μιας κοινωνίας ως πολιτισμό και ως ανθρωπιά αποδεικνύεται μέσω των πράξεων της απέναντι στους αναξιοπαθούντες  και στους ανθρώπους με προβλήματα υγείας  αλλά και στο μέλλον της , στα ίδια τα παιδιά και την νεολαία της.

Το επίπεδο της κοινωνίας μας έχει πιάσει πάτο.  Η οικονομική ανέχεια, η ψυχολογική πίεση και η υποκρισία των κυβερνώντων έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια.
Χρειάζεται να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και ως άνθρωποι. Κάποιοι από εμάς κάνουν κάποια βήματα. Αλλά δεν φτάνουν αυτά. Η πυγμή ενός ανθρώπου δεν φτάνει μόνη της. Χρειάζεται συλλογικότητα και επιμονή.
Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πολλές φορές , οικονομικά όμως. Πάντοτε υπήρχαν αξίες πάνω στις οποίες οικοδομούσε κάθε νέο κάστρο, αφού είχε πέσει κάτω το προηγούμενο. Τα θεμέλια μας , οι αξίες μας είναι οι ρίζες μας. Και ο τόπος αυτός έχει πολλές ρίζες και πολύ παλαιές. Είναι δυνατές, καιρός να τις ποτίσουμε με νέες ιδέες και να τις καλλιεργήσει η νεολαία, οι νέοι άνθρωποι.
Οι νέοι είναι το μέλλον και οι ηλικιωμένοι οι δάσκαλοι που θα μας ωθήσουν να πάμε μπροστά. Μην κάνουμε πίσω γιατί κάποιος αποφάσισε για την Ελλάδα δίχως να μας ρωτήσει, δίχως να μας πει, δίχως να μας περιμένει. Εμείς και όλοι μας είμαστε οι προστάτες της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτοί απλά είναι μπράβοι καλοπληρωμένοι. Είναι μισθοφόροι αλλά εμείς είμαστε στην πατρίδα μας. Από πότε πολεμάει καλύτερα ένας που είναι μισθοφόρος από αυτόν που πολεμάει για το δίκαιο της πατρίδας του.
Ο Έλληνας θα κάνει πάλι την διαφορά, απλά χρειάζεται να το πιστέψει και να σηκώσει ανάστημα, όλοι μας και αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους  να κυβερνήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν όχι σε εμάς αλλά στην ιστορία.
Η ιστορία θα μας κρίνει.
freepen.gr

αἰέν ἀριστεύειν

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο