Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Χάθηκαν Ισραηλινοί ορειβάτες στο φαράγγι Γοργοποτάμου

Σε εξέλιξη επιχείρηση αυτή την ώρα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες...
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, μια ομάδα Ισραηλινών ορειβατών, περίπου 10-12 άτομα, αποφάσισε σήμερα να διασχίσει το φαράγγι του Γοργοποτάμου.


Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα φαράγγια, με άγρια ομορφιά, το οποίο όμως δεν "περπατιέται" νύχτα και μάλιστα με καιρικές συνθήκες όπως οι σημερινές, με ομίχλη και βροχή.

Δυστυχώς, όταν έπεσε το σκοτάδι κάποια μέλη της ομάδας δεν κατάφεραν να βγουν στην έξοδο μαζί με τους υπόλοιπους. 'Οταν η ώρα περνούσε, ένα μέλος της ομάδας επικοινώνησε με το 112 και ενημέρωσε για τους αγνοούμενους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ έσπευσαν στην περιοχή για να συναντήσουν αυτούς που είχαν βγει από το φαράγγι και να οργανώσουν επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 20.30΄περίπου.

Λίγο πριν από τις 22.00΄κατάφεραν να βγουν και να εντοπιστούν κοντά στην έξοδο οι 2 από τους 3 αγνοούμενους και αυτή την ώρα προσπαθούν να εντοπίσουν και τον τρίτο, πράγμα το οποίο όμως είναι πολύ δύσκολο, καθώς το σκοτάδι και οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Όπως είπαν κάποια από τα μέλη της ομάδας, χθες είχαν πάει για ορειβασία στον Όλυμπο με Έλληνα οδηγό, ο οποίος τους είπε να μην κάνουν σήμερα τη διάσχιση του συγκεκριμένου φαραγγιού, γιατί είναι επικίνδυνο, αλλά δεν τον άκουσαν.

Ότι νεώτερο υπάρξει για τον αγνοούμενο Ισραηλινό ορειβάτη, θα σας ενημερώσουμε.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο