Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τα αρμόδια υπουργεία και οι Βρυξέλλες διαψεύδουν ότι η Τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα μικρά νησιά

Διαψεύδουν το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και οι Βρυξέλλες τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να εκκενωθούν όσα νησιά έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους, με τη δικαιολογία ότι επιβαρύνουν τον πρϋοπολογισμό.

«Η Τρόικα ουδέποτε έθεσε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. «Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί», συνεχίζει.
Τα δημοσιεύματα διέψευσε και το υπουργείο Οικονομικών εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, ο οποίος με μήνυμά του στο Τwitter διαψεύδει, επίσης, τη συγκεκριμένη πληροφορία.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Περαιά είπε πως εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

 iefimerida


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο