Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κεραμίδα για το… κεραμίδι


akinhtatelos
Το... κόλπο είχε ξεκινήσει από παλιά. Και όταν λέμε παλιά, εννοούμε πριν από περίπου μια δεκαετία, όταν έδωσαν εντολή στις τράπεζες να χορηγούν... αβίαστα και αβέρτα, στεγαστικά δάνεια.
Σήμερα, και ενώ η πλειοψηφία των πολιτών έχει, όντως, πάρει στεγαστικό, έρχονται οι ίδιοι άνθρωποι να του βάλουν... βόμβα στα θεμέλια.
Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, η Κυβέρνηση αποφασίζει την Παρασκευή, το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων να επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ, δηλαδή η νέα κλίμακα να μη προβλέπει αφορολόγητο!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο νέος φόρος θα πιάνει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας (αποθήκες, γραφεία, καταστήματα) συμπεριλαμβανομένων τώρα και των αγροτεμαχίων, των εκτός σχεδίου οικοπέδων και των ακινήτων νομικών προσώπων. Για τα εκτός σχεδίου θα υπάρξει διαφορετική φορολόγηση.
Θα αφορά περίπου 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ ερώτημα υπάρχει για το αφορολόγητο όριο της ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η διακομματική επιτροπή που επεξεργάζεται τον νέο φόρο έχει προτείνει να μην υπάρξει αφορολόγητο όριο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των προϋπολογιζόμενων εσόδων.
Αν ισχύσει αυτό το σενάριο η φορολόγηση θα γίνεται από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας και από το πρώτο τετραγωνικό.
Άλλες εισηγήσεις κάνουν λόγο για αφορολόγητο 50.000 ευρώ ή για 100.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθούν συντελεστές με προτάσεις να μιλούν για μικρό συντελεστή αν η περιουσία βρίσκεται κοντά στα 50.000 ευρώ και μεγαλύτερο για μεγάλα ακίνητα (από 0,05% ως 1%).
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος φόρος θα ξεκινήσει να εισπράττεται το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και θα εξοφλείται σε 5 μηνιαίες δόσεις.
Σημειώνεται ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τη διακομματική επιτροπή την Παρασκευή σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Αν δεν υπάρξει συμφωνία αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.



SpiroSpero.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο