Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τι αναφέρει δημοσίευμα της Huffington Post για το ρόλο του Κατάρ στην Ελλάδα εν όψει επενδύσεων


Huffington Post: "Το Κατάρ κάνει στην Ελλάδα τον καλό Σαμαρείτη ή τον άγριο καπιταλιστή;"

Τους λόγους για τους οποίους το εμιράτο του Κατάρ αποφάσισε να επενδύσει 1 δισ. στην Ελλάδα, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρεί αναλύσει η Huffington Post.
"Η συλλογή ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων εκ μέρους του μικρού αραβικού εμιράτου συνεχίζεται. Μετά τη δημιουργία κοινών fund με τη Γαλλία και την Ιταλία, το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία ιδίου τύπου με την Ελλάδα. Για την Αθήνα η οποία βρίσκεται σε πλήρη ύφεση αυτή η ανακοίνωση θεωρείται επιτυχία.
Εξάλλου το Κατάρ έχει ήδη επενδύσει 750 εκατ. ευρώ σε ορυχεία χρυσού και πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες" γράφει χαρακτηριστικά.
"Τι ψάχνει η Ντόχα με αυτή την κίνηση που μοιάζει εκ πρώτης όψεως γενναιόδωρη; Τι ψάχνει σε μια χώρα όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και τα επενδυτικά κεφάλαια, ειδικά τα αμερικανικά, τρέπονται σε φυγή; Πρόκειται μήπως για μια ξαφνική διάθεση να βοηθήσει μια χώρα σε κρίση;
Σύμφωνα με τον Nabil Ennasri, ειδικό στα θέματα του Εμιράτου, βάζοντας χρήματα στην Ελλάδα η Ντόχα κάνει μια μακροπρόθεσμη επένδυση, εκτιμώντας ότι η Αθήνα θα σηκώσει σύντομα κεφάλι. Το να επενδύει στις πιο χαμηλές τιμές σημαίνει ότι ελπίζει να κερδίσει μετά. Ένα καθαρό καπιταλιστικό σκεπτικό. Οι Καταριανοί δεν είναι φιλάνθρωποι", σημειώνει.
Το Κατάρ, υπενθυμίζει η Huffington Post, κατέχει ένα fund 130 δισ. δολαρίων, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε επενδύσεις στο εξωτερικό. Σε αυτό τον πακτωλό πρέπει να προστεθούν 30 δισ. που εξοικονομούνται κάθε χρόνο από τη δημόσια οικονομία και προστίθενται στα προηγούμενα. Τα κέρδη από το fund υπολογίζονται σε 60 δισ. ετησίως.
Πηγή: Huffington Post“News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο