Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση Κουντουρά για το κόστος σίτισης των λαθρομεταναστών


Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» της 20ής Ιανουαρίου 2013 επικαλείται η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά, σε ερώτησή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.
Στην ερώτησή της, η κυρία Κουντουρά υπογραμμίζει: «Δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Πρώτο Θέμα στις 20/1/2013 έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά στοιχεία αναφορικά με το κόστος χρέωσης που καταβάλλεται ανά μερίδα για τη σίτιση των παράνομων μεταναστών που διαμένουν στα ανά την Ελληνική Επικράτεια ειδικά κέντρα κράτησης».
»Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται η τιμή μερίδας πληρώνεται σε εταιρείες catering στα 5,8€ κατά μέσο όρο, ενώ έχει σημειωθεί και περίπτωση που η τιμή έχει εκτιναχθεί έως και στα 12€. Αναφέρεται επίσης ότι την ίδια ώρα έγγραφο διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας για τη σίτιση απόρων φοιτητών αποτιμά το κόστος της μερίδας στα 2,2€.».

»Ερωτάται ο Υπουργός: 1.Επιβεβαιώνει ή μη και αν ναι, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, τις πληροφορίες του δημοσιεύματος; 2. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο για να παύσει άμεσα ένα τέτοιο όργιο υπερτιμολογήσεων; 3. Διακόπτονται άμεσα και δραστικά από το Υπουργείο οι όποιες συμβάσεις μίας τέτοιας υπερτιμολόγησης στη σίτιση παράνομων μεταναστών και επιλαμβάνεται ο αρμόδιος πειθαρχικός, διοικητικός, ακόμη και ποινικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι αρμόδιοι που βάζουν την υπογραφή τους σε τέτοιες συμβάσεις;».


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο