Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το σεξ δεν είναι μόνο ηδονή...


Όλοι μας έχουμε συνδυάσει την σεξουαλική πράξη με 2 πράγματα. Με την ηδονή και με την αναπαραγωγή. Όμως το σεξ είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Η σεξουαλική πράξη είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης του οργανισμού μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Είναι μια διαδικασία εγγεγραμμένη στα αρχέτυπα του ανθρώπου. Δεν σχετίζεται μόνο με τη συνέχιση του είδους και την μεταφορά γονιδίων από τη μία γενιά στην άλλη. Το σεξ βοηθάει σε πράγματα που ούτε καν έχετε φανταστεί.


Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται σε έναν οργανισμό και πως αυτός βοηθιέται κάνοντας σεξ:
Βοηθάει και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Άνθρωποι που κάνουν καλό σεξ και το απολαμβάνουν στο έπακρο, δεν αρρωσταίνουν εύκολα από μικροκρυολογήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλή σεξουαλική ζωή, που ορίζεται με σεξουαλική πράξη 2 με 3 φορές την εβδομάδα, ανεβάζει τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α που μας προστατεύει από τις λοιμώξεις .

Σεξ και καρδιά, τόσο με την ρομαντική όσο και με την ουσιαστική έννοια, πάνε μαζί. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της «επιδημιολογίας και κοινοτικής Υγείας» στην Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει ότι: «το σεξ και η συχνότητα που γίνεται, δεν σχετίστηκε με αγγειακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε κανέναν από τους 914 άνδρες που οι επιστήμονες παρακολουθούσαν επί 20 χρόνια.» Και η έρευνα των Βρετανών γιατρών καταλήγει με τη διαπίστωση πως εκείνοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, μείωναν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, στο μισό σε σχέση με εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.

Διώχνει το άγχος και ηρεμεί. Το καλύτερο αγχολυτικό ειδικά στους ρυθμούς που ζούμε, είναι το σεξ. Σε μια έρευνα που έγινε στη Σκωτία και στην οποία 24 γυναίκες και 22 άνδρες υποχρεώθηκαν να κρατούν «αρχείο της σεξουαλικής τους ζωής», δηλαδή να καταγράφουν πόσες φορές, και πότε έκαναν σεξ, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερο ενεργοί, είχαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους. Μάλιστα στο άλλο σκέλος της έρευνας, όσοι έκαναν αρκετό σεξ, μπορούσαν σε συνθήκες πίεσης, να διαχειριστούν καλύτερα το στρες τους, σε σχέση με εκείνους που το «αρχείο της σεξουαλικής ζωής» που κρατούσαν, ήταν… κενό ή ελάχιστα γραμμένο.

Σεξ και …πόνος. Όχι μην πάει το μυαλό σας σε kinky καταστάσεις. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το σεξ μειώνει τον πόνο. Και εξηγούμαστε: η οξυτοκίνη, μια ορμόνη που παράγει ο οργανισμός μας (την αποκαλούν και η ορμόνη της αγάπης) κατά τη διάρκεια –και όχι μόνο- του σεξ βελτίωσε τα συμπτώματα πονοκεφάλων που ταλάνιζαν διάφορους ανθρώπους. Όσοι έκαναν σεξ, και άρα παρήγαγαν οξυτοκίνη, άρχισαν σιγά σιγά να νιώθουν καλύτερα και οι πονοκέφαλοι τους υποχωρούσαν ή δεν ήταν τόσο έντονοι. Μάλιστα στο δελτίο «πειραματικής βιολογίας και ιατρικής» στις ΗΠΑ, 50 εθελοντές εισέπνευσαν οξυτοκίνη σε ατμό. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε διάφορα τσιμπήματα στο κορμί τους και δήλωσαν, ότι τα επίπεδα πόνου, που ένιωθαν από τους ερεθισμούς των τσιμπημάτων, πριν και μετά την εισπνοή οξυτοκίνης, είχαν μειωθεί μέχρι και στο μισό.

Καίει τα λίπη και τις θερμίδες. Ένα απλό παθιασμένο φιλί καίει κάμποσες θερμίδες την ώρα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ολόκληρη σεξουαλική πράξη, γεμάτη ένταση και πάθος, τη στιγμή που γίνεται. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς που καταμέτρησαν τις θερμίδες που καίει το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ: Μισή ώρα σεξ ισοδυναμεί με κάψιμο περίπου 100 θερμίδων. Χαριτολογώντας θα μπορούσε κάποιος να πει πως μπορείτε να τρώτε άφοβα αρκεί μετά, να κάνετε σεξ τουλάχιστον για μια ώρα. Θα κάψετε ότι πήρατε

Σας κάνει γίγαντες, ή βασίλισσες αντίστοιχα. Με άλλα λόγια όποιος κάνει συχνά και καλό σεξ έχει ανεβασμένη την αυτοεκτίμηση του. Νιώθει άλλος άνθρωπος σε σχέση με κάποιον που δεν κάνει σεξ, ή κάνει ελάχιστα. Οι ειδικοί λένε μάλιστα πως πολλοί άνθρωποι που υπερηφανεύονται για τις κατά καιρούς σεξουαλικές τους επιδόσεις, το κάνουν απλά και μόνο για να νιώσουν καλύτερα.

Το σεξ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθά στη σωστή διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και του βάρους. Επίσης βοηθάει και στον ύπνο. Και εδώ υπεύθυνη είναι η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τον οργασμό. Βέβαια ρόλο παίζει και η ένταση αλλά και η διάρκεια που γίνεται μια σεξουαλική πράξη. Η γλυκιά εξάντληση που επιφέρει στον οργανισμό (αφού ολοκληρωθεί), μας κάνει να θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια και να απολαύσουμε έναν καλό υπνάκο δίχως σκοτούρες.

Βελτιώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Κάνοντας σεξ με τον/την σύντροφο του, κάποιος/κάποια, οικοδομεί σχέσεις εμπιστοσύνης, και αγάπης. Και μιλάμε για ουσιαστικές και βαθιές σχέσεις. Ακόμη και στην αρχή μιας σχέση ή ενός έρωτα που οι σύντροφοι ανακαλύπτουν τον ψυχισμό ο ένας του άλλου, με το σεξ νιώθουν ότι έχουν ξεκλειδώσει κάποια πορτούλα στην ψυχή του συντρόφου τους. Ταυτόχρονα του δείχνουν και εκείνοι ένα κομμάτι της ψυχής τους.

Αλήθεια πόσες φορές κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν θελήσατε να πείτε σε κάποια/κάποιον ότι τον/την αγαπάτε, ακόμη και να μην ισχύει, απλά και μόνο επειδή για κάποιο άγνωστο λόγο το νιώσατε;

ofono.gr


ΠΗΓΗ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο