Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Κατεβάζει ρολά» η ΕλλάδαΑπεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, το χώρο της περίθαλψης, τη ναυτιλία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, η χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν με κινητοποιήσεις στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι σε όσους απεργούν, στις περικοπές μισθών και την υλοποίηση των επιταγών του Μνημονίου.

Αναλυτικά:
Στο χώρο της Υγείας έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία:

-οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ
-η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
-το ΕΚΑΒ, δηλαδή οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και θα κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα.
- ΑΔΕΔΥ: Παννατική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι εως το τέλος του ωραρίου έχει κηρύξει το ανώτατο συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων στο Δημόσιο στηρίζοντας τις κινητοποίησεις στο χώρο της υγείας.
- ΟΛΜΕ: Εχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί εως τις 2.00 το μεσημέρι για την πρωϊνή βάρδια και από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας.
- ΠΟΕ - ΟΤΑ: Συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 12.00 το μεσημέρι εως το τέλος του ωραρίου.
Κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο θα μείνει η Αττική την Πέμπτη.
Τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς, δηλαδή ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, θα κυκλοφορήσουν κανονικά καθώς λόγω της επίταξης οι εργαζόμενοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να σημειωθεί πως λογω της απεργίας στον Προαστιακό δε θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.
24ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν προκηρύξει απεργία για να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο της επίταξης που εφάρμοσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Η ΠΝΟ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

NewsbombΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο