Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στα ανοιχτά της Σύμης

Αφορμή του επεισοδίου ένα καταμαράν με 40 λαθρομετανάστες

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στα ανοιχτά της Σύμης, όταν, σύμφωνα με το rodiaki.gr, μία τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά ελληνικού καταμαράν.
Όλα ξεκίνησαν, όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον πλοίαρχο του καταμαράν, το οποίο αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι μετέφερε λαθρομετανάστες, να σταματήσει για έλεγχο.
Ο πλοίαρχος που είχε παραλάβει τους λαθρομετανάστες από τη Ντάτσα της Τουρκίας, με προορισμό πιθανόν τη Σύμη ή κάποια βραχονησίδα, δεν πειθάρχησε.
Υπήρξε καταδίωξη από ελληνικά και τουρκικά σκάφη με αποτέλεσμα το καταμαράν να εγκλωβιστεί δυτικά της Σύμης.
Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που συνόδευσε το καταμαράν, στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα, στο λιμάνι του Πανορμίτη.
Στη συνέχεια, οι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και αυτή την ώρα μεταφέρονται στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο αξιωματικών του λιμενικού θα ανακρίνει τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς, που όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι ήταν προειδοποιητικοί.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου, ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν την Τετάρτη οι δύο συλληφθέντες.
Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τις Λιμενικές Αρχές τόσο της Ρόδου, όσο και της Σύμης, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις δόθηκε η ίδια απάντηση: «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο