Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Στην Ελλάδα θα ταξιδέψουν 20 φοιτητές ελληνικής καταγωγής από τις ΗΠΑ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη γη των προγόνων τους θα έχουν 20 φοιτητές ελληνικής καταγωγής από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ελληνικό Γενετικό Δικαίωμα (Hellenic Birthright).

Οι φοιτητές θα βρεθούν στην Ελλάδα από 17 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου και θα επιχορηγηθούν από το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών (PanHellenic Scholarship Foundation), με έδρα το Σικάγο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Χρήστος Τομαράς.

Το πρόγραμμα Hellenic Birthright ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι αυτοί, θα ζήσουν στη γη των προγόνων τους, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα και ομαδικές εκδρομές, και θα βιώσουν το πλούσιο πολιτιστικό μωσαϊκό της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας.

Εγγραφές και ενημέρωση ενδιαφερόμενων μαθητών γίνονται στο bloggreekscholarships.net. Εκεί, περιγράφονται λεπτομέρειες, συναισθήματα και εμπειρίες αυτών που συμμετείχαν το 2012.

Το Ίδρυμα επίσης θα ενημερώνει την ιστοσελίδα του, το facebook και το twitter, με τις εμπειρίες των νέων σπουδαστών από το πρόγραμμα των πέντε εβδομάδων στην Ελλάδα.

ksipnistere


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο