Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εργασίας σχετικά με τον ΟΑΕΕ Θήβας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το  ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με επικείμενη κατάργηση του Περιφερειακού Γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών και τη μεταφορά του στη Λιβαδειά και την έκδοση ψηφίσματος από το σώμα, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.

Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του εκθέτει στον κ. Υπουργό τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η παραμονή του Γραφείου ΟΑΕΕ στη Θήβα και του ζητά να εξαιρέσει από το σχεδιασμό την κατάργηση του γραφείου στη Θήβα. Επίσης,  λόγω του σοβαρού του θέματος, ζητά συνάντηση, προκειμένου δια ζώσης να ενημερωθεί ο Υπουργός, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Τέλος, στην επιστολή επισυνάφθηκε και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :
             «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
          Με την παρούσα επιστολή κατ’ αρχήν θέλω να σας ενημερώσω για την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία, αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, στις κοινωνίες όλης της ευρύτερης επαρχίας της Θήβας, μετά από την πληροφόρησή μας ότι το Περιφερειακό Γραφείο ΟΑΕΕ Θήβας καταργείται, κλείνει και μεταφέρεται στη Λιβαδειά.
          Περιληπτικά σας εκθέτω τους λόγους που επιβάλουν την απαραίτητη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου στην Θήβα:
                α. Το οίκημα που στεγάζεται το Γραφείο ΟΑΕΕ είναι ιδιόκτητο και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα ενεργειών των φορέων της πόλης καθώς και του μεγάλου όγκου εργασιών που διεκπεραιώνει.
                β. Η γεωγραφική περιφέρεια που εξυπηρετεί περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αλιάρτου, ένα τμήμα του Δήμου Ορχομενού (ΔΕ Ακραιφνίας) καθώς και τμήμα του Νομού Αττικής (ΔΕ Ερυθρών).
               γ. Στην περιοχή υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και μεγάλες εμπορικές, βιομηχανικές(βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου), αγροτικές, κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και άλλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα το Γραφείο να εξυπηρετεί περίπου 4.000 ενεργούς ασφαλισμένους αλλά και όλους τους συνταξιούχους.
               δ. Η κατάργηση του Γραφείου Θήβας δεν θα αποφέρει οποιαδήποτε μείωση δαπανών, καθ’ ότι, όπως προαναφέραμε, το οίκημα που στεγάζεται είναι ιδιόκτητο, οι δε υπόλοιπες δαπάνες του είναι σχεδόν μηδενικές.
               ε. Η Θήβα με την ευρύτερη περιοχή της αποτελούν αυτοδύναμο, ανεξάρτητο γεωγραφικό πόλο δραστηριοτήτων και ανάπτυξης, όπως ακριβώς συμβαίνει μόνο σε τρεις ακόμη νομούς της Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Ημαθία)
             στ. Στο Γραφείο Θήβας εργάζονται σήμερα πέντε (5) υπάλληλοι ( από δεκατρείς (13) που υπήρχαν στο παρελθόν), οι οποίοι είναι οικογενειάρχες Δημότες Δ. Θηβαίων, στους οποίους θα προκληθεί μεγάλη οικογενειακή -κοινωνική αναστάτωση, στην περίπτωση που καταργηθεί το Γραφείο.
          Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και πολλούς ακόμη σας δηλώνουμε την καθολική αντίθεση όλων των κατοίκων της περιοχής, των φορέων και του Δήμου μας και σας ζητούμε να ΕΞΑΙΡΕΣΕΤΕ από τον σχεδιασμό σας και την απόφασή σας την κατάργηση του Γραφείου ΟΑΕΕ Θήβας καθώς επίσης και την μεταφορά της Περιφερειακής Δ/νσης Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στη Λαμία. Να είστε βέβαιος ότι τότε θα έχετε λάβει μια σωστή και δίκαιη απόφαση προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας της Βοιωτίας αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
           Συνημμένα σας υποβάλλουμε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων για το εν λόγω θέμα.
             Κύριε Υπουργέ
          Η πόλη της Θήβας, από την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ μέχρι σήμερα και δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα, δοκιμάζεται καθημερινά με το θέμα των συγχωνεύσεων, η οποία δυστυχώς δεν είναι έδρα Νομού με ότι αυτό συνεπάγεται με τα σημερινά δεδομένα.
         Πιστεύουμε ότι η Θήβα πρέπει επιτέλους να θεωρείται ανεξάρτητος γεωγραφικός πόλος δραστηριοτήτων, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι η τρίτη (3η) σε πληθυσμό πόλη στη Στερεά Ελλάδα και της αξίζει καλύτερη τύχη. Λόγω του σοβαρού του θέματος, επιθυμούμε δια ζώσης να σας ενημερώσουμε ΑΜΕΣΑ προκειμένου να σας διευκολύνουμε για τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρετε, για τις οποίες πιστεύουμε ότι θα είναι για το καλό της περιοχής μας και των πολιτών της.
        Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε συνάντηση το συντομότερο».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο