Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε το γεωτρύπανο για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στην Κύπρο - Περιπολίες Ισραηλινών

ΑΡΓΗΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ...

Το γεωτρύπανο «Ensco 5006» της «Noble Energy International Ltd» ξεκίνησε την επιβεβαιωτική γεώτρηση στην τοποθεσία A-2 στο οικόπεδο 12 ως διαχειρίστρια εταιρεία του τεμαχίου αυτού, στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Στην ανακοίνωση της Noble Energy αναφέρεται πως «υπολογίζεται ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες φτάνοντας σε τελικό βάθος περίπου 5,600 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το θαλάσσιο βάθος στην πηγή είναι περίπου 1,700 μέτρα».

Στην ευρύτερη περιοχή περιπολούν ισραηλινά πλοία του Ναυτικού της χώρας για το ενδεχόμενο να νιώσει την ανάγκη η Τουρκία να κάνει αισθητή την παρουσία της, όπως έπραξε προχθές με την παρενόχληση των πλοίων που έκαναν σεισμογραφικές έρευνας.

Τα αποτελέσματα από την επιβεβαιωτική γεώτρηση Α-2 θα βοηθήσουν τη Noble Energy , να επιβεβαιώσει το εκτιμώμενο μέγεθος του κοιτάσματος και να παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες για την έναρξη του σχεδιασμού των επόμενων σταδίων ανάπτυξης.

Με βάση τα αποτελέσματα της διερευνητικής γεώτρησης Α-1 που πραγματοποιήθηκε το 2011, το εκτιμώμενο μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 12 κυμαίνεται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, με στατιστικό μέσο όρο 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Είναι άγνωστο γιατί χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρα ψρόνια για την επιβεβαιωτική γεώτρηση. Ίσως γιατί έπρεπε πρώτα να πτωχεύσει και η Κύπρος...

Μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης, θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των στοιχείων η οποία αναμένεται να διαρκέσει 60 με 90 μέρες.

Επιπρόσθετα, η Noble Energy πραγματοποιεί σεισμική έρευνα στο Οικόπεδο 12.

Η Noble Energy διαχειρίζεται το Οικόπεδο 12 με ποσοστό 70% των μετοχών.

Η Delek Drilling Limited Partnership και η Avner Oil Exploration Limited Partnership» κατέχουν από 15%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο