Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

"Βουλιάζει" η Αθήνα από την παρέλαση των gay! - Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο


- Πάνω από 3.000 άτομα στην πλατεία Συντάγματος για το Anthens Pride 2013
- Το gay pride στηρίζουν με την παρουσία τους άνθρωποι από πολλές χώρες του κόσμου
- Σύνθημα: Η Αθήνα είναι δικιά μας
- Κλειστοί οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο



Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η παρέλαση των gay στο κέντρο της Αθήνας. Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.000 άτομα και από εκεί στις 19:30 ξεκίνησε η παρέλαση. Η Αθήνα έγινε πολύχρωμη! Αξίζει να σημειωθεί ότι για το Athens Pride 2013 έχουν έρθει επτά πρεσβείες από όλη την Ευρώπη.

Βασικό σύνθημα του Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι "Η Αθήνα δικιά μας"!






Aγωνίζονται για καθολική ισότητα, σεβασμό στη σεξουαλική ταυτότητα και τη ταυτότητα φύλου, και ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. 











Στην ιστοσελίδα του Αthens Pride αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Athens Pride 2013: τo σύνθημα

Η μαχητική και μαχόμενη θεά της Σοφίας είναι το ίδιο το πνεύμα της πόλης μας. Ο Παρθενώνας, ναός προς τιμή της, το παγκόσμιο σύμβολό της. Φέτος ενστερνιζόμαστε αυτό το σύμβολο στο διπλό και διφορούμενο σύνθημά μας, το εμπλουτίζουμε και το διεκδικούμε:

Εμείς, οι λεσβίες, οι γκέι άνδρες, οι τρανς γυναίκες και άντρες, οι αμφισεξουαλικές γυναίκες και άντρες (οι LGBT) αυτής της πόλης είμαστε το ίδιο αναπόσπαστο κομμάτι της Αθηνάς, όσο και τα σύμβολά της. Κι αντίστροφα, η πόλη αυτή, μαζί με τα σύμβολά της, μας ανήκει όσο ανήκει σε καθένα και καθεμία που τιμά τη θεά της μαχόμενης Δημοκρατίας.

Η Αθηνά δικιά μας. Με τη Σοφία της νομοδότριας θεάς της πόλης στο πλάι μας μαχόμαστε για την ισότητα και διεκδικούμε το δημόσιο χώρο, συμβολικά με την Παρέλαση του Athens Pride και πραγματικά όλο το χρόνο. Πολεμούμε μαζί της για την ομαλή συνύπαρξη όλων όσων αγαπούν την ειρήνη και τον άνθρωπο στην πόλη μας.

Η Αθήνα δικιά μας. Διεκδικούμε την ορατότητα, την αξιοπρέπεια και τη καθολική ισότητα. Αγωνιζόμαστε για σεβασμό στη σεξουαλική ταυτότητα και τη ταυτότητα φύλου, και ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμού.

Η θεά Αθηνά δεν ταιριάζει στα στεγανά. Με την ένδυση και τη συμπεριφορά της καταπατά τα στερεότυπα των φύλων.

Η Αθηνά είναι δικιά μας. Η Αθήνα είναι δική μας.

Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ


"Δεχόμαστε τα παιδιά μας όπως είναι" δηλώνει μία μητέρα που παίρνει μέρος στην παρέλαση στηρίζοντας όχι μόνο το ίδιο της το παιδί της αλλά όλα τα παιδιά, όλους τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους που στην εποχή μας βιώνουν τον κοινωνικό ρατσισμό.



Το μήνυμα του Καμίνη




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΥΜΟΥΛΕΑ ΙΩΑΝΝΑ


NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο