Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ και στην οποία συμμετέχουν και οι γιατροί των δομών του ΕΟΠΥΥ (πρώνην ΙΚΑ) , μετά από απόφαση της ΠΟ-ΣΕΥΠΙΚΑ .
                      Παράλληλα ‘κρούει το κώδωνα του κινδύνου’ για τον μαρασμό και την διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας που επιχειρείται. Την τελευταία τριετία δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού την ώρα που συνταξιοδοτήθηκαν, αποχώρησαν  ή αποσπάσθηκαν δεκάδες. Δραστική η μείωση των κονδυλίων για την Υγεία κατά 40% δεν επιτρέπει πλέον τη συντήρηση , την επιδιόρθωση και την ανανέωση του παλιού τεχνολογικού εξοπλισμού. Εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες με καθημερινές ελλείψεις σε υλικά , φάρμακα και προσωπικό (γιατροί ,νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων φύλακες,καθαρίστριες,τραπεζοκόμοι κτλ.). Καμιά πρόσληψη γιατρού δεν προχωρά, εκτός ελαχίστων επικουρικών.
                      Οι μειώσεις στις επιχορηγήσεις του κράτους προς τα νοσοκομεία
κατά 16% και του μισθολογικού κόστους κατά 19%, την τελευταία τριετία, με τάσεις περαιτέρω μείωσης στα επόμενα χρόνια προδικάζουν και την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας.
Καθημερινά οι συμπολίτες μας πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη
τους για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και υποχρεώνονται να αγοράζουν ιδιωτικές κάρτες υγείας, την ίδια στιγμή που το Δημόσιο τους ξεζουμίζει στους φόρους και στις εισφορές.
                      Απαιτούμε  Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

Για τον Ι.Σ.ΘΗΒΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ                ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο