Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τι θα φέρει ο ανασχηματισμός στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Τα σενάρια

Ο ανασχηματισμός που μήνες ερχόταν και επανερχόταν στο προσκήνιο προέκυψε τελικά πολύ πιο γρήγορα. Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η διαφαινόμενη αποχώρηση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση οδήγησαν σ΄αυτόν.

Αν και είναι νωρίς για προγνωστικά σ΄ ότι έχει να κάνει με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα τολμήσουμε κάποιες προβλέψεις:

•Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει στην ΝΔ. Και αυτό όχι μόνο επειδή ο Σαμαράς θέλει να το ελέγχει η ΝΔ για να προσπαθήσει να διορθώσει την τεράστια πολιτική ζημιά που έχει πάθει από τις περικοπές. Το ΠΑΣΟΚ λόγω των απόψεων Βενιζέλου δεν θα ενδιαφερθεί για το ΥΠΕΘΑ.

•Αν θα παραμείνει υπουργός ο Πάνος Παναγιωτόπουλος; Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι πιθανότητες παραμονής του οπωσδήποτε αυξάνονται. Αλλά δεδομένο δεν μπορεί να είναι ακόμη. Αν το σενάριο που θέλει το Βενιζέλο να μπαίνει στην κυβέρνηση επιβεβαιωθεί, τότε το πιθανότερο υπουργείο που θα ζητήσει είναι το ΥΠΕΞ. Και αν γίνει αυτό ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι γνωστό ότι δεν βλέπει αρνητικά την επιστροφή του στο ΥΠΕΘΑ.

•Έχει ακουστεί σε πολύ στενό κύκλο και το όνομα πολύ στενού φίλου του Σαμαρά ,βουλευτή ακριτικής περιοχής για τη θέση του ΥΕΘΑ. Το θέμα είναι αν ο πρωθυπουργός έχει να δώσει ένα υπουργείο που θα ικανοποιεί τον Παναγιωτόπουλο ο οποίος σαφώς και θέλει να μείνει στο ΥΠΕΘΑ. Και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι βέβαιο ότι ο Σαμαράς δεν θέλει -αν είναι δυνατόν- να δυσαρεστήσει κανέναν.

On Alert 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο