Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ανανέωσαν το ραντεβού οι πολιτικοί αρχηγοί

Την Πέμπτη στις 20:30 θα συναντηθούν ξανά οι πολιτικοί αρχηγοί -Στο τραπέζι θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης -Πριν την νέα σύσκεψη θα συνεδριάσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε μετά από τρεισήμισι ώρες η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο σκόπελος της ΕΡΤ φαίνεται πως όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε αλλά αντίθετα ενέτεινε το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην τρικομματική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι επέμειναν πως εκτός από το «καυτό» ζήτημα της ΕΡΤ, πρέπει να επιλυθούν και ζητήματα λειτουργίας της ίδιας της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η αυριανή, τρίτη κατά σειρά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, κάτι που ίσως σημαίνει πως οι πολιτικοί αρχηγοί περιμένουν από τη Δικαιοσύνη να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση.
Επίσης, της κρίσιμης σύσκεψης θα προηγηθούν συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Βενιζέλος: Ο λαός θέλει σταθερότητα
«Η πλειοψηφία πολιτών θέλει σταθερότητα και όχι εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ ζήτησε την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ.
Επιπλέον, αφού είπε πως «κρίνονται πολλά πράγματα ταυτοχρόνως», ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε πως η στάση του ΠΑΣΟΚ διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα ευθύνης.
Πρέπει, όπως είπε, «να αντιμετωπίσουμε ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως οι συζητήσεις αφορούν στην επαναθεμελίωση με δίκαιο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο της ύπαρξης της κυβέρνησης».
«Έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει άμεση συμμόρφωση με την απόφαση ΣτΕ, που θα διασφαλίζει την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται γιατί αυτό επιβάλει η δημοκρατική τάξη και η εθνική ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Κουβέλης: Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για λύση
«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει σε όλες της τις συχνότητες η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
«Δεν είναι μόνο το ζήτημα της ραδιοτηλεόρασης, είναι τα ζητήματα της λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης...Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και απόφαση και των τριών κομμάτων που την απαρτίζουν», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης ενώ έθεσε θέμα και επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης.

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο