Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Στην καρδιά της ερήμου, βρέθηκε η Ζεια.

Σε «όαση», στην καρδιά της ερήμου, και σε αρκετές χιλιάδες στρέμματα, βρέθηκε από την αποστολή ΠΑΜ/Αλληλέγγυον και μάλιστα στην πρωτόγονη/πρωτογενή της μορφή η Ζειά, ο αρχαίος Ελληνικός σπόρος.

Η αποστολή του Κινήματος, μετά από πάνω από 2.100 χιλιόμετρα διαδρομής στη Μέση Ανατολή, ήλθε σε πρώτη επαφή με τους καλλιεργητές της, απλούς ανθρώπους, «ξεχασμένους στην έρημο» , οι οποίοι μάλιστα την θεωρούν «κατσικοτροφή». Μια ερμηνεία η οποία προέρχεται μάλλον εκ του Λατινικού Aegilopς. Εκ της Αιγός, δηλαδή κατσίκας και όχι εκ του Αιγαίου όπως είναι το ιστορικά σωστό. Προφανώς πρόκειται για τον ίδιο ισχυρισμό και των παμπόνηρων Γερμανών, οι οποίοι αναφερόμενοι στη Ζεια, την οποία έχουν κατοχυρώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως βιολογικό προϊόν, την ονομάζουν Triticcum Dicocum Spelta Aegilops (σ.μ. Τρίφυλλο Δίκοκκο Αιγαιακό Σπαρτό).

Την ίδια ώρα, άρχισαν να καταφθάνουν μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα πως «θερίστηκε και αλωνίστηκε η πρώτη Ζειά η οποία καλλιεργήθηκε στη χώρα μας από πέρσι, με τα 1.100 στρέμματα, τα οποία με την τεράστια προσπάθεια, την υπομονή και επιμονή του, κατάφερε να σπαρούν το Πατριωτικό Μέτωπο, σε ολάκερη την Ελλάδα.

Ακόμη, πως ήδη τα πρώτα ψωμιά από ελληνική Ζειά, στρώθηκαν στο ελληνικό τραπέζι, με πρώτη μάλιστα την Κόρινθο.

Ελληνίδες και Έλληνες:

Έτσι γίνεται αντίσταση στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα των Μαυροκορδάτων και των Κωλέτηδων.

Όχι με τα κόμματά τους,

όχι με τα χρωματιστά κουρελόπανα τους,

όχι με τις συντεχνίες τους,

όχι με τους κομμουνισμούς τους,

όχι με τους σοσιαλισμούς τους,

όχι με τους νεοφιλελευθερισμούς τους,

όχι με τους φασισμούς τους,

όχι με τους ναζισμούς τους.

1. Η αντίσταση γίνεται χτυπώντας τους εκεί που τους πονάει: Στα δηλητηριώδη προϊόντα των πολυεθνικών τους, στην καρδιά του μονεταριστικού και απάνθρωπου συστήματός των τραπεζών τους.

2. Η αντίσταση γίνεται, αντλώντας δύναμη και σοφία, από την κληρονομιά των προγόνων μας, από τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τις θυσίες τους, το παράδειγμά τους.

Ελληνίδες και Έλληνες:

- Ο σπόρος της Ελπίδας, η Ζειά του Όμηρου, βρέθηκε.

- Το τρισχιλιόχρονο ελληνικό ψωμί, ξαναστρώθηκε στο ελληνικό τραπέζι.

- Όσο υπάρχουν Έλληνες, όπως οι επιστήμονες και τα στελέχη του Πατριωτικού Μετώπου και του Αλληλέγγυον, υπάρχει ελπίδα.

Ελληνίδες Έλληνες:

Δεν μας φάγαν 3.000 τώρα χρόνια τα λιοντάρια. Δεν θα μας φάνε τα σκουλήκια.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ (ΑΜΕΣΗΣ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το αποδείξαμε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com
https://www.facebook.com/pametopo

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 σχόλια:

  1. Ακόμα καί στη Σελήνη θα ανακαλύψει ο Βιτάλης καί το ΠΑΜ “ζέα”, Αφού τού βγήκε Νικόλα μου ακτινοβολημενος ο σπόρος FRANKCENKORN γενετικά τροποιποιημένος δηλαδή καί αφού ο ίδιος ο Peter Franck, ιδιοκτήτης και δημιουργός τού σπόρου προσπάθησε με επιστολή πού ανάρτησε ο κ. Βιτάλης να μας βγάλει τρελλούς (το συνηθίζουν οι Γερμανοί μαζί με άλλα) καί αφού το διαδίκτυο στον υπέροχο δημοκρατικό χώρο των blogs, τον ξεμπρόστιασε καθώς γέμισε με την υποτιθέμενη “ζειά” τούς αγρότες πού τσίμπησαν στις αφέλειές του διευρύνει την εμμονή του. Τον έπεισε ο “ερευνητής του” ο κ. Μιχάλης Γρηγορίου οτι πρέπει να σώσει την Ελλάδα με την “ζειά”. Τι έκανε λοιπόν. Εστειλε “ερευνητικές” αποστολές στην έρημο καί σε μερικές μέρες “ανακάλυψαν τη “ζειά”. Δεν την έκλεψαν αυτή τη φορά οι Γερμανοί. Οχι την έχουν οι δημιουργοί τού Πολιτισμού (ο ίδιος τα λέι στο site του) στην Μεσοποταμία εδω καί 12.000 χρόνια. Δειτε σας παρακαλώ το βίντεο πού έχει αναρτήσει γιά του λόγου το αληθές http://www.youtube.com/watch?v=A1qM69m-wWI&feature=share&list=UU28aJL_4PmNwz4yYg4E_91w
    Είναι σε μία σκηνή , πάνινη προφανώς, καθισμένοι σε μαξιλάρια με έναν άραβικής καταγωγής μουσουλμάνο καί ενημερώνει τον Μουσουλμάνο πως αυτός καί οι πρόγονοί του (τού Αραβα δηλαδή) είναι οι δημιουργοί τού Πολιτισμού καί των σιτηρών (γιατί όπως ξέρετε οι Αραβες είναι απόγονοι των ιδρυτών τού Παγκόσμιου Πολιτισμού – αστειεύομαι). Τι άλλο θα δούν τα μάτια μας. Καί καλά αυτός λέει ό,τι λέει, ο Σύμβουλός του ο κ. Γρηγορίου δεν τον επέπληξε ότι έχει αιρετικές απόψεις; Οτι δηλαδή όπως μας έχουν ενημερώσει αλλού οι ίδιοι, οι Ελληνες δημιούργσαν τον Πολιτισμό καί τα Σιτηρά καί βεβαίως τη “ζειά”; Πάλι ρεζίλι θα γίνουν καί θα εμπλέξουν και “Πανεπιστημιακούς” στο παιγνίδι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε, καλό είναι να βγαίνουμε και επωνύμως, πότε-πότε, καθώς όλα όσα γράφεις επιβεβαιώνονται πλήρως. Δεν μπορούσαμε να κρατηθούμε από τα γέλια η παρέα , καθώς βλέπαμε τον αγαπητό κ. Βιτάλη στον παροξυσμό του με τον ανυπεράσπιστο Αραβα γιά την γενέτειρα τού ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τους απογόνους των αρχαίων γεννητόρων του πού αφού ανακάλυψαν τα σιτηρά και τη ΖΕΑ θα την παραδώσουν στους Ελληνες δικαιούχους.
    Αυτός ο κύριος πού έχει φτιάξει και κόμμα που δεν ζητάει την ψήφο μας τι κόλλημα έχει πάθει με τη ΖΕΑ τού Ομήρου (ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΟΜΗΡΟ ΜΙΛΑΕΙ-ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΝΑ όμηρο ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕς ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΑΚΚΟΥΛΙ ΤΟΥ ΛΙΓΑ ΣΠΟΡΙΑ ΖΕΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΠΑΞΕΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ;) πού θα επαναφέρει στην Ελάδα; Αν μη τι άλλο δεν χάνει τον ενθουσιασμό του καί την ελπίδα του. Πέρσι δεν ήταν πού βρωντοφώναζε πρώτα από Ιταλία καί μετά από Γερμανία ότι έφερε το σπόρο της ελπίδας; Δεν έφερε το υβρίδιο Frankcenkorn με ιδιοκτήητη τού σπόρου τον Peter Franck το οποίο είναι μαλακό στάρι trittticum spelta. Καλά τού καθηγητάδες τι τούς έχει μαζί του. Καί καλά οι καθηγητάδες δεν γνωρίζουν αυτά πού γνωρίζουμε εμείς οι αγρότες γιά τα είδη και τις ποικιλίες, όπως λέει ο σύμβουλός του Μιχάλης Γρηγορίου, κάνα βιβλίο δεν μπορεί να διαβάσει; μόνο από ιντερνετ ενημερώνεται; Πρέπει να έχει πάει πάνω από την Τετάρτη Γυμνασίου, πού έχει πάει ο Γρηγορίου (αυτός το δηλώνει), γιατί ξέρει καί butter and guns πού το αναφέρει πολύ τελευταία. Πάντως, εδώ που τα λέμε,το βίντεο με την Αραβική σκηνή με τον δυστυχή Μουσουλμάνο πού δεν τον αφήνει να μιλήσει , μπορεί ναχει γυριστεί καί στο Ζεφύρι. Πάντως τη δόξα τού “ερευνητή” Μιχάλη Γρηγορίου δεν μπορεί εύκολα να την αγγίξει. Είναι ο μέγιστος αστέρας τού cult θεάματος. Οποιος δεν έχει δεί Αρωμα Ελλάδας με ατελείωτες ώρες Γρηγορίου με οικοδέσποινα μια νεαρή "φιλόλογο" δεν έχει δεί τίποτα. Ποιός Αλέφαντος, ποιά Πάνια, ποιο Ερωτοδικείο, αυτά δεν ειναι cult εκπομπές, είναι Σεμινάρια Αστροφυσικής μπροστά του. Ακολουθεί με μεγάλη προσπάθεια τώρα τελευταία ο προαναφερόμενος. Βεβαίως στο χέρι του είναι να αλλάξει καί αυτό προσπαθεί, από τότε πού έμπλεξε με τον Μιχάλη, όλος ο σοβαρός κόσμος των blogs. Εχει κάνει καλές προσπάθειες με το ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ καί το πρώτο ΠΑΜ. Αν υπάρξει ενδιαφέρον θα ξαναγράψω για αυτούς τούς φοβερούς τύπους και κυρίως για τις εκπομπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοιξε ήδη ένας διάλογος για την παραφιλολογία της ζέας στο http://olympia.gr/2011/03/23/%CE%B6%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83/#comment-1287573. Αναφέρεται στις πανομοιότυπες επαναλήψεις: 1) οι Αρχαίοι δεν έτρωγαν στάρι, έτρωγαν ζέα, 2) Ο Ομηρος , ο Ηρόδοτος, Ο Γαληνός, Ο Διοσκουρίδης, Ο Θεόφραστος καί τά άλλα παιδιά, 3) Ο Μέγαλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του με ζειά, 4) Οι ρωμαίοι το ίδιο, 5) Το Λιμάνι Ζέας, 6) Ο Βενιζέλος (Μπενί Ζελόν) την απαγόρευσε, 7) Ζευγάρι γιατρών έφθασε στη Θεσσαλονίκη το 1922, 8)Γλουτένη, πρωτεϊνη στηρίξεως. Αυτά τα 8 σημεία σε όλες τις αναρτήσιες πανομοιότυπες, πάντα με την ίδια σειρά, (δεν ξεφεύγει ούτε ένας τόνος) όλες από τον ίδιο συντάκτη. Αντιγράφω και παραπέμπω:ΠΗΓΗ (επιχείρημα) 1. Από ΟΜΗΡΟΥ άρξασθαι: Μην πετάμε λέξεις σκόρπιες, ας δώσουμε καί τη σκηνή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανοησίας (Οδύσσεια δ,37-41, ) όταν ο Τηλέμαχος με τον σύντροφό του Πεισίστρατο φθάνουν κουρασμένοι με τα ιδρωμένα αλογά τους στο παλάτι τού Μενέλαου , αυτός στέλνει τον Υπηρέτη του Ετωνέα να τούς προϋπαντήσει … Ετσι ο Ετωνέας έτρεξε να βγεί από το ανάκτορο , αφού πρόσταξε καί άλλους υυπηρέτες να τον ακολουθήσουν . Και αυτοί ξεπέζεψαν τα ιδρωμένα άλογα καί τα έδεσαν στα παχνιά των αλόγων καί έβαλαν μπροστά τους (γιά να φάνε) ζειάς ανά δε κρί λευκόν έμιξαν… ή (ο.π. δ, 602-605) ο Τηλέμαχος πρός τον Μενέλαο …Εσύ βασιλεύεις σε απέραντες πεδιάδες , όπου φυτρώνει άφθονος λωτός (τριφύλλι) καί μεγαλώνει κύπειρον, πυροί τε ζειαί τε ιδ’ ευρυφυές κρί λευκόν … Αυτά ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ διηγείται ο Ομηρος. Βλέπετε πουθενά τις περίφημες ιδιότητες πού κόπτονται οι ημιμαθείς? Ναί ζωοτροφή ! Η περίφημη ζέα τού Ομήρου. Γιατί όχι καί το περίφημο κύπειρο τού Ομήρου, Γιατί όχι το περίφημο τριφύλλι τού Ομήρου, Γιατί όχι το περίφημο κεχρί τού Ομήρου, αγαπητοί μου! Δεν είναι θέμα μετάφρασης , όπως ισχυρίζονται σε κάποια μπλόγκς, είναι θέμα κοινής λογικής. Το διαπιστώνετε, αν όμως αμφιβάλλετε (καλό είναι), ανοίξτε το άγιο πρωτότυπο, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις φιλολόγου.
    Για την αντιγραφή : Βασάλτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο