Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επίθεση ΟΕΒΕ για τα πνευματικά συγγενικά δικαιώματα!

Μοίρασαν εξώδικα σε Θήβα και Λιβαδειά, αγνοώντας την Εθνική Επιτροπή που συνεδριάζει για το θέμα…

Χρ. Χαρατσής: «Μην πληρώσει κανείς  μέχρι την έκδοση της απόφασης, καθώς υπάρχει πιθανότητα μη αναγνώρισης οποιασδήποτε πληρωμής».

Επίθεση κατά των εταιριών πνευματικών και συγγενικών  δικαιωμάτων εξαπολύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Χρ. Χαρατσής, μετά το προχθεσινό μπαράζ εξωδίκων σε επιχειρήσεις της Θήβας και της Λιβαδειάς, καλώντας τους συναδέλφους του να μην πληρώσει κανείς  μέχρι την απόφαση της εθνικής επιτροπής, στις 8 Μαρτίου…

«Μοίρασαν εξώδικα για δικαιώματα, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν κάποιοι για ανθρώπους που έχουν πεθάνει, κόβοντας κουστούμια 25.000 και 8.000 ευρώ αναδρομικά από το 2009  και ημέρα αναγνώρισης την 30η Δεκεμβρίου 2011. Κάποια στιγμή όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν και κάποιος οφείλει να προστατεύσει κι εμάς» τονίζει ο κ. Χαρατσής, ζητώντας παρέμβαση του Εισαγγελέα για το ποιοι είναι, τι αντιπροσωπεύουν, ποιο είναι το αμοιβολόγιο  τους και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να μοιράζουν εξώδικα...

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει  ήδη συστήσει εθνική επιτροπή από 8 Ιανουαρίου 2014, με χρονικό ορίζοντα διμήνου, δηλαδή, μέχρι  8 Μαρτίου, η οποία συνεδριάζει με μέλη το υπ. Πολιτισμού , κρατικούς  φορείς, χρήστες, δηλαδή εκπρόσωποι των ΜΜΕ ή ραδιοφωνικών  σταθμών  ή τηλεοπτικών και όλοι οι διαχειριστές πνευματικών  συγγενικών δικαιωμάτων.

«Χρόνια αγωνιζόμαστε  με αυτό το νταβατζιλίκι, που θεσπίστηκε με τον 2121 του 93  και από τότε  γίνεται αφαίμαξη των εισπράξεων μας , είτε έχουμε είτε όχι . Δεν μπορεί μια εταιρία σαν την ΑΕΠΙ,   να μοιράζει κάθε εξάμηνο κέρδη 18.000.00 και  20.000.000 ευρώ, δεν είναι δυνατόν σε δυο χρόνια να δίνει 6.500.000 ευρώ σε δικηγόρους με λεφτά δικά μας. Κάποιος πρέπει να μας προστατεύσει. Δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν ούτε καν το αποτέλεσμα της επιτροπής, παρά εφορμούν με εξώδικα να αρπάξουν ότι προλάβουν»  υπογραμμίζει  ο εκπρόσωπος των Επαγγελματοβιοτεχνών, καλώντας τα μέλη της ΟΕΒΕ και όχι μόνο «να μην πληρώσει κανείς  πνευματικά συγγενικά δικαιώματα μέχρι την έκδοση της απόφασης, καθώς υπάρχει πιθανότητα μη αναγνώρισης οποιασδήποτε πληρωμής»..

 viotiki-ora


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο