Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή Μουλκιώτη προς τους βουλευτές Βοιωτίας για τον Οργανισμό Κωπαίδας

Κύριοι Βουλευτές,
Συζητείται στην Βουλή κατ΄ άρθρο το σχέδιο νόμου, που αναφέρεται στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και όπου προβλέπει μεταξύ άλλων καταργούμενων φορέων, την κατάργηση του
αυτοχρηματοδοτούμενου και μη επιβαρύνοντος τον κρατικό προϋπολογισμό, Οργανισμού Κωπαϊδας και μεταφορά του, μετά τις 1-10-2014, ως οργανική μονάδα στην Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας.

Σας έχουμε ήδη γνωστοποιήσει τις απόψεις μας, που αποτελούν ομόφωνες αποφάσεις όλων των φορέων της Περ. Ενότητας Βοιωτίας και την αντίθεσή μας σε όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο 14.

Εμείς πιστεύουμε, ότι ο υφιστάμενος Οργανισμός Κωπαϊδας, πρέπει να μετεξελιχτεί σε νέο φορέα δημόσιου χαρακτήρα, μετά όμως από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως προς την οργάνωση της μεταβιβαζόμενης αρμοδιότητας, την νομική μορφή και λειτουργία του, με συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων και των φορέων των αγροτών, αφού προηγηθεί εκκαθάριση και απογραφή με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο ανήκει, μεταβίβαση της περιουσίας του στον νέο φορέα και διατήρηση του υπηρετούντος προσωπικού.

Το σχέδιο νόμου, χωρίς να λάβει υπ΄ όψιν του καμία από τις παρατηρήσεις μας, που έγκαιρα κοινοποιήθηκαν στον Υπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και κατατέθηκαν στην συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, προβλέπει την μεταφορά του Οργανισμού Κωπαϊδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως υπηρεσία, μεταβιβάζοντας όλα τα χρέη και κρατώντας το ελληνικό δημόσιο την
κινητή και ακίνητη περιουσία, με ταυτόχρονη θέση του προσωπικού, σε διαθεσιμότητα

Η τυχόν ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, ως έχει, πέραν της αντικειμενικής αδυναμίας να λειτουργήσει ο Οργανισμός, ως υπηρεσιακή δομή της περιφέρειας, περιλαμβάνει ζητήματα, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με διατάξεις νόμων και εξ αυτού, θα δημιουργήσει δισεπίλυτα προβλήματα και σοβαρή κατάσταση, που θα ανακύψουν άμεσα και θα είναι αρνητικοί και ανασταλτικοί παράγοντες, στην λειτουργία του μεταφερόμενου οργανισμού.

Ειδικότερα και ενδεικτικά, με το άρθρο 14 του Ν/Σ:
1. Δεν μεταβιβάζεται καμία αρμοδιότητα, στην περιφέρεια, διότι το άρθρο 14, προβλέπει μεταβίβαση μόνο των σκοπών του οργανισμού (άσχετα με τον τίτλο του άρθρου).
2. Η Περιφέρεια, μετά τον «Καλλικράτη», δεν έχει υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων, όπως είναι ο Οργανισμός Κωπαϊδας.
3. Λόγω του χρόνου λήξης της θητείας των αιρετών οργάνων της Περιφέρειας, δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση του Οργανισμού της, (άρθρο 241 παρ. 6 Ν.3852/2010), ώστε να ενταχθεί ο μεταφερόμενος Οργανισμός, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Έτσι ο Οργανισμός, ως μεταφερόμενη Υπηρεσία παραμένει αιωρούμενος (!!!).
4. Η διαθεσιμότητα του προσωπικού από 1-10-2014, θα καταστήσει αδύνατη την ενημέρωση, αλλά πολύ περισσότερο την προβλεπόμενη απογραφή, αφού η υπό σύσταση επιτροπή, συγκροτείται εντός μηνός (από 1-10-2014) από την κατάργηση του Οργανισμού, όπου δεν θα υπάρχει προσωπικό.
5. Ο νόμος προβλέπει ότι η ίδρυση, συγχώνευση ή κατάργηση ΟΕΒ, όπως ο Οργανισμός Κωπαϊδας, ανήκει την αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, που εν προκειμένω δεν προσυπογράφει το άρθρο στο νομοσχέδιο.
6. Δεν καταργούνται οι νόμοι, που κατά καιρούς προβλέπουν διάφορες ρυθμίσεις για τον Οργανισμό Κωπαϊδας.

Με τέτοιες προβλέψεις ή παραλείψεις, σε βάρος των κληρούχων και του
Οργανισμού Κωπαϊδας, ανακύπτουν τέτοιας φύσεως ουσιαστικά προβλήματα, που αναδεικνύουν προχειρότητα και αναγκαστικά επιτάσσουν, να μην ψηφιστεί το σχετικό άρθρο 14.
Εμείς, εκτός των όσων έως σήμερα έχουμε αναφέρει, σε κοινοποιηθένταπρος εσάς έγγραφα, έχουμε υποχρέωση να σας καταστήσουμε κοινωνούς των προαναφερθέντων προβληματισμών, που προκύπτουν από την απλή ανάγνωση του άρθρου 14 και των ισχυόντων νόμων.
Κύριοι Βουλευτές,
Πέραν των ανωτέρω, σας επισημαίνουμε, ότι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 26-2-2014, ομόφωνα αποφασίστηκε:
- Να ζητήσουμε να αποσυρθεί το άρθρο 14 του νομοσχεδίου,
- Σε περίπτωση ψήφισης του άρθρου 14, η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε άλλα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο