Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ!...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Κωδωνοκρούστες δαίμονες, κάποιοι χειρουβικοί αναρχικοί, συνόμιλοι των νεκρών που γεωμετρούν τα μεγάλα στίγματα της ανθρωπιάς των προσώπων και των σημάτων, καταπροσωπούν τα έργα της μοίρας τους και χλευάζουν τα σπασμένα τους δάκτυλα, που λιώσανε κτυπώντας τον αμετακίνητο μεσότοιχο. Συλλάμβάνουν εαυτούς ενίοτε να μονομαχούν με χίμαιρες. Κανένα λάλημα πετεινού ωστόσο δεν απελπίζει την αγρύπνια της εξωτερικής τους όρασης. Η εσωτερική όμως ακοή, με αρπακτική αίσθηση, ηχογραφεί τη διαμαρτυρία του σκεπτικισμού που απελπίζει το μέλλον.

Οι δικτάτορες των αριθμών, οι κιβδηλοποιοί της πληροφόρησης, οι παραχαράκτες της αλήθειας και οι παραγωγοί της πολιτικής βλακείας, πανηγυρίζουν στις αίθουσες των ττροπαίων την αναπηρία τους και ο αυλός των ολίγιστων σκεπτόμενων αυτού του τόπου ορφανός, αναπαύεται σε πικραμένα χείλη, μελωδώντας την υποστολή της ουτοπίας. Το μέγα έτος γι αυτούς είναι το παρόν με το ατελεύτητο πανικό του. Μέσα σ' αυτό είναι αυτό που ήταν. Το παρόν περιλαμβάνει τα πάντα. Αοιδοί στα συμπόσια των αθανάτων φασμάτων του πολιτισμού σπαράσονται και κατασπαράζουν, χαρισματούχοι ομολογητές του θανάτου της ατομικής αθανασίας.

Δεν πουλάνε γι αυτούς τα σύγχρονα καταστήματα των υποκριτών της πολιτικής απάτης και της χευδοδιανόησης απολύτως τίποτα, Νιώθουν ότι δεν έχουν που να πάνε. Κι όμως είναι παντού! Στους πέντε περιφέρονται δρόμους της γης, όταν κλείνει το μαγαζί του ο ήλιος. Είναι όλοι αυτοί που πασχίζουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους. Και ενώ ο ηθικός ρύπος των πονηρών και των κρετίνων θίγει, εκτός των άλλων, το κοινόν αίσθημα, οι ολίγοι επιμένουν και μάχονται παντοιοτρόπως από το περιθώριο στο οποίο βρίσκονται.

Ρομαντικοί διαδρομιστές της ουτοπίας; Ονειροβάμονες περιηγητές ενός χαμένου πολιτισμού ή πραγματιστές και πολέμιοι μιας προιούσας διάβρωσης των πολιτιστικών, πολιτικών και κοινωνικών μας αξιών και άμβλυνσης της κοινωνικής μας συνείδησης; Σημασία έχει ότι η ψυχή τους δουλεύει ακόμη!..

Οπως και να έχει οι ολίγοι σκεπτόμενοι σκάβουν βαθιά τον ευατό τους να ανακαλύψουν, να αγγίξουν με τον νουν, να πουν το "Εν" μέσα στο Ενα του "Είναι" του παντός!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο