Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Λύση για το ρεύμα της βιομηχανίας


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Λύση για το τιμολόγιο της βιομηχανίας εγκρίθηκε προ ολίγου από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, λόγω των έκτακτων συνθηκών κρίσης που επικρατούν, καθώς επίσης και λόγω του γεγονότος ότι πιθανή απειλή στη βιωσιμότητα της ελληνικής βιομηχανίας θα έθετε σε κίνδυνο τη συνολικότερη προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας
και κατά συνέπεια και την προσπάθεια εξόδου από την κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες και για την ίδια τη ΔΕΗ (πτώση της ζήτησης, αύξηση ανεξόφλητων λογαριασμών κτλ) ο εκπρόσωπος του βασικού μετόχου –ήτοι το ελληνικό δημόσιο– πρότεινε την παροχή έκπτωσης 10% σε όλους τους πελάτες υψηλής τάσης.

Επιπλέον αποφασίστηκε έκπτωση όγκου 10% που αφορά πελάτες της ΔΕΗ (όπως το Αλουμίνιον και η ΛΑΡΚΟ) και έκπτωση 25% επί του τιμολογίου Α4 ως κίνητρο για την αύξηση της ζήτησης σε ώρες χαμηλής ζήτησης (νυχτερινό τιμολόγιο και σαββατοκύριακα) που αφορά την χαλυβουργία.

Η λύση αυτή εγκρίθηκε από τους παριστάμενους μετόχους και μόνο οι εκπρόσωποι του Ταμείου των Εργαζομένων της Επιχείρησης, οι οποίοι κατέχουν 7 εκατ. μετοχές της ΔΕΗ, ψήφισαν κατά.

Επίσης, υπέρ ψήφισε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος η γενική συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα της διοίκησης της εταιρείας (μέχρι τώρα) για την υπόθεση της Αλουμίνιον.

Σημειώνεται ότι την κάθετη αντίδρασή τους στην προωθούμενη λύση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι  της ΓΕΝΟΠ διά του πρώην προέδρου και νυν εκπροσώπου στο ΔΣ Νίκου Φωτόπουλου.

Μικρομέτοχοι ωστόσο που επίσης έλαβαν το λόγο υπογράμμισαν τη σημασία που έχει και για την ίδια τη ΔΕΗ να στηριχθεί η βιομηχανία που παράγει εξαγωγές και απασχολεί εργαζόμενους.


Πηγή:www.capital.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο