Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το σχέδιο των "μπαρμπάδων" και τα "ανήψια" για τις κρίσεις που έρχονται την άλλη εβδομάδα

Οι “μπαρμπάδες” ζουν και βασιλεύουν. Φαίνεται ότι χωρίς αυτούς κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν γίνονται. 

Αντιμετωπίζοντας με χιούμορ την κατάσταση θα σας περιγράψουμε …το επιχειρησιακό σχέδιο των “μπαρμπάδων”

“Ανήψια” κάποιοι Ανώτατοι Στρατιωτικοί και των τριών Κλάδων των ΕΔ έχουν επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσουν πολιτική-κομματική υποστήριξη για τις ετήσιες κρίσεις που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιοι αναδεικνύονται "πρωταθλητές" σε αυτήν την εντελώς ιδιότυπη προσπάθεια όπως Υποστράτηγος ο οποίος υπηρετεί στο εξωτερικό και επιθυμεί προαγόμενος  να αναλάβει το Νατοικό NDC -GR παρακάμπτοντας έναν άλλο χαμηλού προφίλ αλλά ικανοτάτου συνάδελφου  του ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερη και βαθιά γνώση του Σχηματισμού αυτού. Πολλοί που τον γνωρίζουν λένε ότι τελικά μετά από 3 θητείες στο εξωτερικό ίσως να έμαθε να μιλάει αγγλικά.

Άλλο παράδειγμα είναι ο "διαγκωνισμός" δύο Υποστρατήγων οι οποίοι "διεκδικούν" ακόμα μία  πρόσθετη θέση Αντιστρατήγου που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη. Ο ένας "φρέσκος" στην πόλη της Θεσσαλονίκης με γερές διασυνδέσεις με Υπουργό  της Κυβέρνησης από την Κεντρική Ελλάδα αλλά περισσότερο και με τον  πατέρα του Υπουργού αυτού ο οποίος ήταν  "εξ απορρήτων" του Κώστα Καραμανλή βλέπει ότι από πλευράς Δημοσίων Σχέσεων η Θεσσαλονίκη προσφέρεται....για περαιτέρω εξέλιξη. Ενώ ώο άλλος γνωστός από τους "πύρινους" λόγους όταν δημόσια αντιτέθηκε  στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την αναδιοργάνωση των Σχηματισμών της Δυτικής Μακεδονίας προσπαθεί να ρίξει γέφυρες σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου και ιδιαίτερα στους  "τοπαρχες " της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας μιας και οι δημόσιες θέσεις του ευνοούσαν τους "ψητοπώλες" της περιοχής και όχι την εξοικονόμηση χρημάτων στο ΥΕΘΑ.

Στην ΠΑ κάποιος ο οποίος δεν είναι και μπροστά στην επετηρίδα  ονειρεύεται  να γίνει ν Αρχηγός  ΑΤΑ και να παραλείψει αρκετούς  Υποπτεράρχους αρχαιότερους οι οποίοι είναι καθόλα άξιοι ενώ η επιχειρησιακή του πείρα υπολείπεται σημαντικά αυτών. Άραγε η φιλική σχέση με Υπουργό αλλά και Βουλευτή "συγκυβερνώντος κόμματος" θα είναι ικανή να τον βοηθήσουν στην εκπλήρωση της φιλοδοξίας ή πιο σωστό της ματαιοδοξίας του;

Στο ΠΝ τα πράγματα είναι πιο ξεκαθαρισμένα με τον Αρχηγό του Στόλου να φαίνεται αμετακίνητος μιας και δεν μπόρεσε το κυβερνών κόμμα να τον προάγει σε Α/ΓΕΝ. Όμως για την δεύτερη θέση Αντιναυάρχου η οποία αφορά στον Υπαρχηγό του ΓΕΕΘΑ είμαστε εξαιρετικά περίεργοι αν η πίεση που ασκεί πολιτικός θα εξουδετερώσει την υπηρεσιακή άποψη του Α/ΓΕΕΘΑ για Υποναύαρχο που συνεργάζεται ήδη μαζί του, του έχει εμπιστοσύνη μιας και συμφωνεί σε όλα μαζί του έστω και αν δημιουργούνται προβλήματα όπως έγινε πρόσφατα με το θέμα του Επιχειρησιακού Στρατηγείου που δόθηκε για τις επιχειρήσεις της ΕΕ στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

onalert

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο